Други

 
Който иска да има куче, трябва да може да отделя доста време за него

За германските власти не подлежи на съмнение: и кучетата имат права. Затова от търговците и собствениците на кучета се изисква да се придържат към определени правила, които периодично се актуализират. В началото на 2022 година те бяха затегнати.

Фойерверките предизвикват паника у животните

Последните две-три седмици от годината са периодът, в който празничното настроение взима връх в очакване на настъпването на новата година. И макар традицията да повелява, че огънят и силният шум в новогодишната нощ прогонват злите сили от дома и носят късмет, мнозина започват с пукотевицата много по-рано.

Домашните котки имат 9-16 пъти по-силно обоняние от хората. Те възприемат определени миризми по различен начин, благодарение на 45-200 милиона чувствителни на миризмата клетки. Оказа се, че и те имат свои предпочитания към миризмите. Какви миризми са приятни за котките и какво мразят?

Декември е месецът, в който всяка година у нас се харчат милиони за фойерверки и пиратки. В дните между Коледа и Нова година големите градове приличат повече на размирни райони, а кулминацията на 31 декември би могла да се сравни единствено с масиран военен конфликт. Жертвите на пукотевицата също са сравними с тези от бойното поле - всяка година новогодишните тържества приключват по доста неприятен начин за мнозина, станали жертва на неразумната употреба на пиротехника (нерядко в комбинация със също толкова неразумна употреба на алкохол), а спешните отделения в болниците се напълват с хора с обгаряния и изгубени пръсти или очи. Малцина обаче си дават сметка какво причиняват дори най-безобидните пиратки, бомбички и фойерверки на дивите и домашните животни. Ето 6 причини да посрещнем Нова година без пиротехника, ако ни пука за животните:

Оказва се, че кучетата са не само най-добрият, но и най-старият приятел на човека. Това става ясно от ДНК анализ, според който, опитомяването на домашното куче е станало преди 11 000 години, по време на последната ледникова епоха, пише BBC.

Обонянието на кучетата е между 10 хиляди и 100 хиляди пъти по-добро от човешкото Разпознаването на нова миризма за кучетата е като научаването на нова дума за хората. Това каза за “Дарик” Явор Крумов, инструктор в училището за кучета водачи и асистенти на фондация “Очи на четири лапи”. Отскоро в речника от миризми на четириногите е и тази на Ковид-19. Надушването на новия коронавирус е като надушването на експлозиви, наркотици, хора, обясни Крумов.

Kато горди собственици на куче, винаги сме вярвали, че животинчето ни някак си успява да ни направи не само много много по-добри и отговорни, но и ни кара да се чувстваме много по-здрави и много по-щастливи. Е, оказва се, че не само ние вярваме в това, а дори и учените установяват редица ползи, на които се радваме като собственици на домашен любимец, пишат от Popsugar. Ето няколко подкрепени с доказателства изследвания, които потвърждават, че без да си даваме сметка, нашите животинки са точно това, което ни трябва, за да бъдем в по-добро физическо и психическо състояние.

Присъствието на куче в купето на автомобила кара водача да шофира по-внимателно и да не поема излишни рискове на пътя, пише испанското автомобилно издание СЕАТ, цитирано от БТА.

Ивънредното положение може скоро и да приключи, но на практика сериозна част от мерките остават, а докато не се сдобием с ваксина или поне с лекарство, коронавирусът ще продължи да е реална опасност. Така че стоенето вкъщи, особено в компанията на любимец, изглежда добра идея. 

По повод на две теми от месец март, свързани с кучета - убийството на куче от други кучета в Борисовата градина (продължение на темата - тук) и станалото популярно, заради извънредното положение разхождане на кучета - "Дневник" обобщава основните задължения на стопаните.

Собствениците на кучета имат конкретни задължения при отглеждането им. Те са записани в Закона за ветеринарномедицинската дейност (ЗВМД) и в наредбата за прилагането му.

Кучето е станало най-добрият приятел на човека, защото се е научило с времето по-добре да усвоява скорбялата (нишестето), отколкото вълка, неговия месояден прародител. Tова установи сравнително проучване на генома на двете животни , цитирано от Франс прес.

Well already everyone have that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In special on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.