Акцията "За кучетата с любов" ще продължи и през следващия уикенд

Големият брой кучета и котки, изоставени по улиците на Скопие заради карантината от КОВИД-19, провокира съпругата на българския посланик в Република Северна Македония Биляна Ангелова да организира този уикенд хуманитарна акция "За кучетата с любов", съобщава македонското издание "Вечер". 

"Насърчи ме това, което се случва навън - много кучета, котки, зайци, костенурки - изоставени, защото са омръзнали на стопаните си. Това допълнително увеличава броя на бездомните кучета и животните като цяло, тъй като тези, които не са кастрирани, се размножават. Има хора, които са осиновили бездомни животни, но нямат достатъчно средства да помогнат на всички, затова трябва заедно да помогнем", казва Биляна Ангелона и разказва, че тя самата е осиновила две бездомни котета, които отглежда в дома си.

Хуманитарната акция под надслов "За кучетата с любов" се проведе този уикенд в приюта Happy Shelter, където са настанени 78 кучета. "Всеки, който има възможност, нека да приюти куче, да дари храна - в който и да е приют, средства за ветеринарни услуги - във всяка ветеринарна клиника. Този уикенд е призив, че това може да се случва всеки ден", казва Биляна Ангелова.

Акцията ще продължи и на 19-20 февруари.

Източник: Българска телеграфна агенция