Нова котка в Белия дом

Президентът Джо Байдън и първата дама Джил Байдън най-накрая добавиха отдавна обещаната котка към семейството си. Тя се казва Уилоу и е 2-годишна, зеленоока, сиво-бяла фермерска котка от Пенсилвания.

"Уилоу се настани в Белия дом с любимите си играчки, лакомства и много място за мирисане и изследване", заяви Майкъл Лароса, говорител на първата дама.

Джил Байдън беше заявила след избирането на Джо Байдън през ноември 2020 г., че ще доведат коте в Белия дом, но появата му се забави. Миналия месец Белият дом заяви, че котката ще бъде доведена през януари.

Първата дама е кръстила Уилоу на името на родния си град Уилоу Гроув, Пенсилвания.

Късокосместата раирана маца направи впечатление на Джил Байдън, след като скочи на сцената и прекъсна изказването ѝ по време кампанията през 2020 г. в Пенсилвания, каза Лароса.

"Виждайки непосредствената им връзка, за собственика на фермата нямаше съмнение, че Уилоу принадлежи на д-р Байдън", каза той.

Белият дом не е имал котешки обитател от Индия, котката на президента Джордж Буш-младши.

Уилоу се присъединява към Командър, немската овчарка, която Джо Байдън представи през декември като подарък за рождения ден от брата на президента Джеймс Байдън и съпругата му Сара.

Командър е третото куче на семейство Байдън в Белия дом след Чемп и Мейджър.

 

Източник: USA Today