Колко награди "Оскар" взе френският черно-бял и ням филм "Артистът"? Пет. Грешка! Шестият, наречен "Златен нашийник", отиде при Уги. Десетгодишният джак ръсел териер е достоен партньор на Жан Дюжарден. Самият актьор признава, че дължи част от оскара на четириногия си приятел, който го накарал да покаже най-доброто от себе си.

"Той надигра всички. Истински талант, демострира чувство за хумор и атрактивна игра. Сякаш Уги е прочел сценария и разбира настроението на всяка сцена", възкликват възторжени критици. Техните опасения са, че в най-близко време кучетата ще играят по-добре от хората.

Well afore everyone have that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In exclusive on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

"Ха, награда за най-доброто куче артист, а къде е призът за най-добрата котка...", мърморят други.

Това не попречи на сцената на Кодак тиътър" да се качи именно Уги и да прави компания на водещия Били Кристъл по време на скечовете, издокаран с папийонка. Никакъв проблем не му беше да ходи на задни лапки. През паузите кротко стоеше в краката на дами в коприни и шифони, помитащи пода с ексклузивни дизайнерски тоалети, и не направи никаква беля. Изтърпя дори когато партньорът му го вдигна във въздуха и го завъртя. Даже го целуна.

Призът "Златен нашийник", който се връчва малко преди оскарите, се дава за първи път по идея на интернет сайта Dog News Daily Той обеща да дари всички приходи от новия проект на приютите за кучета в района на Лос Анджелис.

За златото се конкурираха още Козмо ("Новаци"), Денвър ("50/50"), Хъмър ("Младите възрастни") и доберманът Блеки ("Изобретението на Хюго"). Мартин Скорсезе беше убеден, че могъщият му приятел ще спечели, но териерчето го "отлая". Уги беше номиниран и за участието си във филма "Вода за слоновете", така че влезе в конкуренция със самия себе си. Интересът към церемонията е бил толкова голям, че вероятно догодина номинираните имат шанс да минат по червен килим.

Териерът може да се похвали с "кучешка награда" от Кан, където му била връчена малка златна кучешка клонка.

Разбира се, имаше победители и в други категории - питбулът Херкулес е отличен за участие в тв сериала "Пит бос". Померанчето Чики - за изявав женската сапунка "Истинските съпруги от "Бевърли хилс", а френският булдог Бригита блести в риалитито "Американско семейство".

Скоро "Артистът" ще се завърти и на наш екран и ще видим за какви артистични номера Уги е обявен за най-добрия. Има една сцена например, в която той и неговият стопанин се правят на засрамени под властния поглед на красива блондинка.

А все още е само време за закуска. И двамата скланят глава, а Дюжарден дори топва носа си в сметаната. Щом виждат гърба на разярената дама, която възмутено се оттегля от салона, се споглеждат заговорнически, а Уги облизва носа на актьора.

В друга сцена по негова команда кученцето изключително успешно се прави на умряло.

Омар фон Мюлер - дресьор и собственик на Уги, получи наградата от името на любимеца си - нашийник, покрит с кристали “Сваровски” и висулка във формата на кокал. Той благодари на организаторите на церемонията. "Много е важно за дресьорите в киноиндустрията, защото никога преди не сме получавали награди и хората не си дават сметка, че са необходими стотици, дори хиляди часове за дресирането на едно куче", заяви Фон Мюлер.

След това той отдаде почит на Уги, неговия "приятел, откакто се помни.

Той е голям актьор, но също така е важен член на семейството. Той спи с нас и започва да остарява, така че тази награда е прекрасна."

Уги, който има зад гърба си дълга кариера в киното и телевизията, вече е на 10 години (70 човешки) и се кани да се пенсионира след "Артистът". Дали няма да му липсват звездният блясък и аплодисментите...

Безстрашен, но благоразумен

Джак ръсел териерът е истински английски джентълмен. Ловец, но и забавен компаньон. Името му идва от това на свещеника Джон Ръсел, живял през ХIХ в. Не е едър - височината му е до 35 см, а идеалното тегло - около 6-6,5 кг. Няма да оставя фъндъци косми по килима, защото козината му е с твърд, плътен косъм. Тя се нуждае единствено от изчеткване веднъж на седмица. Отличителните му белези са рижави до черни петна в основата на главата и опашката.

За разлика от другите ловни териери джак ръселът се подчинява на командите на водача по-лесно и реагира моментално. Тези кучета работят много добре и в глутница, а ако са гледани добре, се сработват чудесно и с други породи. Всички тези особености на характера на джак ръсел териера в комбинация с подчертаното му дружелюбие и склонност към изпълнението на трикове, го правят толкова модерен днес - весел, непретенциозен компаньон, едно голямо куче в малка „опаковка”. Те разсъждават като големи кучета. Затова често предизвикват 3 пъти по-едри от тях противници.

Обаче е много важно да отбележим, че всеки, който си купи кученце от тази порода, трябва да се отнася към него с внимание и разбиране на особеностите на характера му. Защото, когато порасне, едно изпуснато, невъзпитано куче може да тероризира цялото семейство. Отнасяйте се към този симпатяга още от началото като към голямо куче, а не като към плюшена играчка, е съветът на кинолозите.

Надарени са с изключителна интелигентност, която ги прави много търсени като актьори. Джак ръсел е жизнерадостно куче със силен характер. Необходим му е господар, който обича спорта и движението и е смел и решителен. И, разбира се, най-добре е да ходи редовно на лов за лисици!

Хранете ги с висококачествени гранули. Особено опасни за тях са шоколад, лук, кости, стафиди. Живеят около 15 години или повече в зависимост от полаганите грижи.