Животните имат благоприятен ефект върху емоционалното състояние на своите болни собственици и им помагат да се възстановат по-бързо. Това сочат изследвания на италиански учени. Заради научните доказателства властите на един от регионите в Италия разрешиха съвсем законно хамстери, кучета и котки да посещават собствениците си в болницата.

Well already everyone know that generic levitra for sale detected with ease in the Internet. In distinct on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

"Гадзета ди Парма" пише, че сега пациентите в италианските болници ще бъдат посещавани не само от семейството, приятелите и децата, но също така и от любимите си домашни питомци. Лекарите са отбелязали увеличаване на положителната динамика в лечението и доброто самочувствие на пациентите, успели да изпитат върху себе си това нововъведение. Лекари и психолози, специалисти по кризисна интервенция, от много време изискват приемането на подобнен закон. Изследвания на италиански и британски учени само потвърждават дългосрочните наблюдения на практикуващите лекари: много хора, страдащи от сериозни заболявания, са в състояние на депресия и потиснатост. Животните са способни да повишат настроението на пациентите, носейки положителни емоции.

Въпреки че все още няма окончателна научна оценка за влиянието на домашни любимци върху физическото състояние на човека, подобрението на общия емоционален фон и психическо състояние на пациента при общуването му с животни , е безспорно. Соматичните лекари признават, че процеса на възстановяване зависи от психическото състояние на пациента. Разглеждайки всички доводи на италианските лекари, властите на района на Емилия-Романя приеха закон, позволяващ на животните да останат заедно с техните собственици, лекуващи се в болница.

Според италианското медицинско списание "Тест Салют" през последните няколко години светът е станал свидетел на драматичен скок в развитието на методите за лечение и рехабилитация на хора с тежки заболявания, с участието на животни. Статистически изследвания във Великобритания показват, че пациентите в болници и старчески домове, които често биват посещавани от домашни животни , се възстановяват по-бързо: домашният любимец може да съживи угасващата им воля за живот. Освен това учените са установили, че честоза децата с тежки емоционални травми е по-лесно да общуват с животни , отколкото с хора. Хората със синдром на дефицит на вниманието се научават да се концентрират по-лесно, когато те гледат животни. Изследване на повече от 1800 пациенти със СПИН разкри, че домашните любимци помагат на пациентите да се справят със стреса от заболяването си. За хората, страдащи от болестта на Алцхаймер, домашните любимци служат за застраховка: обучени кучета могат, например, да повикат помощ в ситуация, в която пациентът може да се нарани.