КУЧЕТАТА И КОТКИТЕ НА ПУШАЧИТЕ СА ИЗЛОЖЕНИ НА ДВОЙНО ПО-ВИСОК РИСК ОТ РАК В СРАВНЕНИЕ С ТЕЗИ НА НЕПУШАЧИТЕ, предупреждават британски експерти, цитирани от в. „Сънди експрес".

Well yet everyone be familiar with that generic levitra for sale detected with ease in the Internet. In specific on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Излагането на действието на цигарен дим увеличава риска за кучетата от назален и белодробен рак. Особено уязвими са питомците с дълги муцуни като хрътките. Котките на пушачите са двойно по-застрашени от лимфом - рак на кръвта и имунната система. Предишни проучвания са показали, че пасивното пушене излага домашните любимци на риск от бронхит и астма. Хората не осъзнават, че пасивното пушене засяга не само себеподобните им, но и домашните питомци. Вредата от него е добре документирана при човека, но неблагоприятните ефекти върху животните едва сега започват да се изясняват. Домашните любимци не само вдишват вредния дим.

Козината им също се пропива с него и когато я почистват, поглъщат натрупалите се токсини. Така в организма им попадат повече вредни химикали, отколкото при хората, изложени на действието на цигарен дим, обяснява ветеринарният хирург Илейн Пендълбъри от британското дружество PSDA (People's Dispensary for Sick Animals).