Община Казанлък започва поредната кастрационна кампания на бездомни кучета и котки , съобщиха от пресцентъра на Община Казанлък. Кампанията се организира за 9-та поредна и е част от дейностите по договор за сътрудничество с „Тиехилфе зюдан – Австрия”.

Чуждестранната организация спонсорира две кастрационни акции през пролетта и есента. Есенната акция тази година ще се проведе от 20 до 26 октомври в Общинския приют за безстопанствени кучета. Приютът се намира северно от Художествената гимназия, като работното време в дните на кастрационната кампания е от 9.00 до 17.00 часа.

Община Казанлък се обръща към гражданите да бъдат активни и да доведат бездомните животни , за които се грижат пред блока, на улицата или в квартала. Животните се кастрират и се връщат веднага, след като бъдат ваксинирани и обезпаразитени външно. Кастрираните животни са по-спокойни и освен това ще предотвратяват заселването на други бездомни кучета на тяхна територия. Кастрират се бездомни кучета и котки , на възраст над 8 месеца, мъжки и женски.

Източник: www.focus-news.net

 

Pin It