Виетнам ще прави лек срещу COVID-19 от черни котки, заяви пред „Ню Йорк поуст“ Джулия де Каденет, основател и ръководител на благотворителната организация „Не на кучешкото месо“. Според нея черните котки не са имали късмет с цвета, тъй като във Виетнам се смята, че тяхното месо, козина и кожа имат лечебни свойства и спасяват от коронавирус.

За да превърне животното в лекарство обаче, тялото на котката трябва да се третира с множество химични препарати и да се подложи на термична обработка, след което се втрива в паста. Подобно „лекарство“ било измислено в Ханой, а чудотворната паста може да бъде закупена онлайн. Според активисти архивите на организацията съхраняват много снимки и записи от камери, изобразяващи безжизнените тела на черни котки - основният необработен продукт.

„Това нечовешко отношение към котките е жестоко и неприемливо дори за тези, които ядат месо“, коментира пред американското издание де Каденет. Активисти припомнят ъсщо, че от началото на пандемията в Китай много собственици са се отървали от домашните си любимци, тъй като е било съобщено, че са преносители на вируса. Благотворителната организация е изпратила писмо до ООН с искане да се справи с решилите да "лекуват" света от коронавируса, като убиват и преработват котки в уж лекарствени препарати. Към 24 април са известни 268 пациенти с потвърден коронавирус във Виетнам, като 225 от тях са излекувани. В допълнение, през изминалата седмица не е имало нови случаи на инфекция, в резултат на което страната премахна карантината.

Източник: www.24chasa.bg