Приютите за животни в САЩ се изпразват в резултат на пандемията от новия коронавирус - все повече американци осиновяват животни и ги приемат с разтворени обятия у дома, предаде БТА като се позова на Франс прес.

"Не бях виждала подобно нещо - възкликна Кити Брук, ръководителка на асоциацията за защита на животните Humane Society of the United States, която е партньор на над 400 приюта за животни в страната. - Случаите на осигуряване на приемно семейство за животно и на осиновяванията на животни рязко се увеличиха. Всички приюти стигат до едно и също заключение - невероятно е колко много животи са спасени. Когато избухна епидемията от новия коронавирус, повечето приюти за животни затвориха врати вследствие на въведените мерки за изолация, но отправиха призиви за осиновяване на обитателите им, а реакцията на обществото надхвърли очакванията им."

Котки, кучета, зайци, морски свинчета, кокошки намериха нов дом - американците търсят животни-компаньони, които да им помогнат в трудните времена, свързани с живота в самоизолация.

Източник:www.bnr.bg