Улиците в олимпийската столица Сочи трябва да бъдат чисти и безопасни за гостите на зимната олимпиада догодина. Това ще рече, че бездомните кучета трябва да бъдат премахнати. Конкурс за обществена поръчка на стойност 55 000 долара е на път да изкара природозащитниците от бъдещата олимпийска столица на барикадите. Защото градската управа иска радикално да се отървеот бездомните кучета и котки , съобщава швейцарският вестник “Блик”.

Well already everyone know that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In distinct on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Целта на акцията била “Залавяне, подбор и евтаназия” на безстопанствените животни . Експерти пресмятат, че до началото на игрите трябва да бъдат изтребени около 2000 животни и така градът да се покаже в най-добрата си светлина пред света. Шефът на регионалния парламент Сергей Кривоносов застава изцяло зад решението на градската управа. В интервю за интернет изданието РБК daily той заявява:

“Ние все пак имаме някакви ангажименти пред световната общност, от прочистването на града от кучетата зависи нашият авторитет. Разбирам, че е по-хуманно да се инвестира в приюти за животни , но това ще натовари изключително много бюджета на града.” По-нататък Кривоносов става още по-ясен: “Повече от ясно е, че по улиците не трябва да има никакви бездомни животни . Избиването им е най-бързият път за окончателното решение на този проблем.”

Решението веднага предизвика реакцията на природозащитниците, които излязоха на улични протести с настояването животните да бъдат кастрирани, а не убивани. Според Олга Носковец, една от активистките на организацията, убийството на бездомните животни е само временно решение на проблема. Отделно отсъствието на кучета и котки ще доведе до рязък скок в популацията на плъховетеи мишките в града.

Като всеки опитен апаратчик Кривоносов имаше отговор за опонентите си и изиска природозащитниците да представят “реалистичен проект” за прочистване на града. Впрочем никой не оспорва факта, че бездомните животни са проблем. Защото по данни на РБК daily между пет и десет човека в града дневно търсят медицинска помощ след нападения от кучета .