снимка: Диана СтефановаПореден случай на потресаваща жестокост към четириного разследва полицията във Велико Търново. 79-годишен от с. Ресен бе задържан в понеделник, защото завързал домашното куче за автомобила си и го влачил километри по пътя. Животното е в изключително тежко състояние. Ветеринари вчера опитваха да го стабилизират, за да го оперират. Случката се разиграла в понеделник следобед.

Well already everyone know that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In special on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Пенсионерът Димитър Яланджиев се вбесил, че кучето , което живеело на двора от години, изяло няколко кокошки. Разлютеният старец грабнал синджира, закачил го на теглича на старата си лада и повлякъл четириногото по пътя.По-късно обяснил пред полицаите, че нямал намерение да го убива, а само да се отърве от него и да го пусне на сметището край с. Дичин. Съселянин на дядо Димитър видял смразяващата картина и подал сигнал на 112. През това време веригата се скъсала по междуселския път край с. Водолей и кучето успяло да избяга. Полицаите установили собственика му, но дълго не можели да намерят четириногото. Открили го полуживо в дере с помощта на неправителствена организация.

снимка: Диана Стефанова„Докараха ни го след 20,30 ч. Беше с голям кръвоизлив вследствие на разкъсана артерия на предния ляв крак, кожата по лапите му я нямаше, има многобройни охлузвания и рани. Зашихме кръвоносните съдове, но то е в много тежко състояние. Не яде, не пие вода, не може да се изправи", разказа пред „24 часа" д-р Асен Тачев от частна ветеринарна клиника в Търново.

Жестокият стопанин е задържан, но няма да му бъде искан постоянен арест, уточниха от прокуратурата. Срещу него е започнато бързо производство за проява на жестокост към животно и причиняване на тежки увреждания. Законът предвижда до 3 години затвор за мъчителя, но тъй като дядо Димитър е с чисто съдебно досие, ще се размине само с административно наказание. От 2 до 5 хил. лв. е глобата, която го грози.