Кучето Луканикос се превърна в звезда на протестите в Гърция, предаде Агенция БГНЕС, като цитира Ройтерс.

Кафеникавият мелез е жител на площад Синтагма, централния площад в Атина, и не възразява, ако се появите в ден на безредици, стига той да може да се присъедини към тях.

Винаги когато има демонстрации, кучето е там, винаги на страната на протестиращите и даващо усещане за комично облекчение, когато протестите прераснат в насилие. Това го превърна в местна знаменитост. Кучето се появи на първа страница на почти всички вестници в Гърция и размахва опашката си по телевизията и в сайтовете по цял свят.

Вчера, когато държавните служители протестираха срещу съкращенията на правителството, Луканикос беше на обичайното си място отпред. Някои хора го наричат Канелос (канела на гръцки), но властите в Атина, които го познават от 2006 г. като куче Номер 1842, предпочитат да го наричат Луканикос.

Бездомните кучета в Атина не са като себеподобните си в други големи градове. Вместо да ги затворят в кучкарници и да ги подложат на евтаназия, властите в Атина плащат за изхранването на над 2000 бездомни кучета.

Те се кастрират, дават им се ваксини, идентифицират се с микрочипове и се връщат обратно на улицата, като носят около врата си табелка с телефонен номер, на който човек може да се обади, ако те са в опасност или причиняват неприятности.

Източник: dom.magicfm.bg

Well along everyone be familiar with that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In particular on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.