Пожарникари спасиха кученца

Пожарникарите от Карлово се превърнаха в герои след като спасиха малки кученца в Калофер. Животинките паднали в шахта на изоставена сграда. Забелязали ги малки деца, които уведомили представител на местна фондация за животни, които от своя страна повикали огнеборците на помощ

Смелите пожарникари се отзовали за по-малко от 30 минути и веднага се заели да измъкват кученцата. Спасяването беше успешно...

"Благодаря на пожарникарите от Карлово, които се отзоваха. Стопанинът на майката на кученцата почина лятото. Така че занесох бебенцата, в двора на бившият й стопанин. Мястото е що-годе добре. Близо до кухнята на ресторант.

Но вратата е решетъчна, и със сигурност ще излизат, и ще ги видят хора, а по центъра на Калофер невинаги хората са добронамерени към бездомните", пише представител на фондацията в социалните мрежи с призив някой да приюти кучетата.

"Цялата акция се случи благодарение на група момчета, възраст 13-15 годишни може би. Те ме извикаха, виждайки ме да минавам наблизо, и ми казаха за кученцата. Казаха, че се опитват да ги спасят от вчера и са пробвали какво ли не, но без успех.

Останах възхитена от тези младежи. Така разбрах, че има шанс и за Калофер. Младежта се променя, бавничко може би, но се променя към по-добро", пишат още от фондацията за животни. 

Източник: www.marica.bg