Еколожка от Велико Търново ще се жалва на депутата Димитър Абаджиев за нарушения в работата на общинския изолатор за кучета

Велико Търново. Представителката за Велико Търново на Българо-германското сдружение “Помощ за животните” Грета Коновска ще внесе по време на приемната на народния представител от ДСБ Димитър Абаджиев в петък, множество жалби на граждани за системни закононарушения при престоя на кучетата в градския изолатор, както и за злоупотреби с власт.

“Повече от година търсим съдействие от община Велико Търново за предоставяне на терен, на който да изградим модерен кастрационен център, но до момента не срещаме разбиране и подкрепа, а получаваме само формални отговори”, каза Грета Коновска пред радио “Фокус” – Велико Търново. Зад мълчанието на общината госпожа Коновска допуска, че стоят лични интереси преди изтичането на договора през 2007-ма година със сегашния стопанин на общински изолатор за кучета.

От Българо-Германското сдружение “Помощ за животните” твърдят, че животните се умъртвяват преди да е изтекъл законовия 14-дневен срок. Грета Коновска ще търси информация за свободни терени във Велико Търново и чрез Закона за обществената информация. Тя съобщи също, че общински съветници от НДСВ и БСП са обещали съдействие и скоро въпросът за работата на общинския изолатор за кучета и изграждането на кастрационен център ще бъде поставен на общинските сесии.