Повече кучета са осиновени от приютите на ОП "Екоравновесие" през 2020 г., съобщават от пресцентъра на Столичната община.

През миналата година осиновените кучета са 1321, като за сравнение през 2019 г. техният брой е бил 945. Отчетеният ръст от "Екоравновесие" отдават на целенасочената работа в посока осиновяване, както и на традиционна кампания "Осиновявай, не купувай" и не на последно място на доброволците от сдружението "Бандата на 1500", посочват от "Екоравновесие". През миналата година с помощта на Щройнерхилфе Бугариен са намерени осиновители на кучета в Германия.

Екипите на ОП "Екоравновесие" са прибрали през изминалата година 3450 кучета, като от тях, след като са кастрирани 1499, са върнати обратно на местата, от които са взети. Доброволно от собственици, поради невъзможност да се грижат за домашните си любимци през миналата година за настаняване в приют са предадени 130 кучета.
В общинската ветеринарна клиника "Връбница" за лечение са постъпили 351 кучета. Продължава и кампанията за безплатна кастрация на дворни кучета, като целта е да се намали популацията и рискът от изхвърляне на малки кученца, информират от общината.

Източник:www.bta.bg