За три месеца в София са били кастрирани 1220 кучета . Това обяви вчера шефът на общинското предприятие „Екоравновесие" Манол Нейков. В сравнение със същия период на 2012 г. броят на кастрираните животни се е увеличил двойно, отчете той.

Well yet everyone see that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In special on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

По план бюджетът на „Екоравновесие" за първите 3 месеца е бил 702 531 лв., но реално усвоените средства са 364 374 лв., уточни Нейков. Той обясни, че основната причина за по-малкото разходи е отхвърленият проект на земеделското министерство за разширяване на приюта за кучета в Горни Богров.

„Не пестим от храна и консумативи за кастрация", категоричен е Нейков. Вчера колегите на Нейков върнаха на стопаните му едно от 33-те кастрирани дворни кучета в село Чепинци край София. Породата на животното е „коктейл", както пише в паспорта му. „Взехме Мери, още когато беше бебе, защото някой я беше изхвърлил на улицата, а тя просто застана на вратата", обясни стопанката й Красимира Георгиева. Тя се оплака, че периодично на улиците из селото се изоставят цели котила от новородени кученца.

Кастрацията на дворните кучета в Столичната община е безплатна и ще продължи до 16 август. По план ще обхване районите Нови Искър, Връбница, Илиянци, Требич, Кремиковци, Искър и Витоша. От началото на годината около 200 са осиновените бездомни кучета в София, каза още Нейков. Голяма част от тях - 85%, са взети от българи. Останалите са „емигрирали". „Екоравновесие" работи с германска неправителствена организация, която снима кучетата и после ги предлага за осиновяване чрез фейсбук, обясни шефът на общинското дружество. Някои от българите, които си взимат кучета за осиновяване, предпочитат да са агресивни, защото ги взимат, за да им охраняват складовете, обясни Нейков. Онези, които ги искат за домашни любимци, пък искали да са с къса козина