Най-сетне и на Балканите има икономически тигър. И за да няма колебание, че става дума за тигър и че тигърът е икономически, тигърът е настанен в ЦУМ. Да покажем на света и най вече на самите себе си, че икономическия ни рев ще се разчуе. Тигър в ЦУМ е интересна емблема. Той е като на крокодил в хола или пираня в банята. Това е животинският нагон на хора, които са събрали няколко лева и се чудят как да се похвалят на света.

След като си купиш копринено сако, мазарти и облицоваш нужника си до тавана с розов мрамор, не ти остават много други възможности. Купуваш крокодил, акула, 12 добермана или си слагаш тигър в магазина. Стил, размах и вкус. Среща се на дълго и на широко в страните от бившия Съветски съюз, където идеята да затвориш красиво диво животно и да го показваш на клиентите си, които ядат пържоли с черен хайвер, е една от компенсациите за загубата на фантазната съветска мощ.

Well yet everyone be aware of that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In particular on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Какво по-добро място за демоснтрация на този посткомунистически тестостерон от ЦУМ - магазинът, построен в задигнатия от Чикаго съветски архитектурен стил, за да символизира липсващата мощ на новозародилата се българска пролетарска диктатура. Нали все става дума за кръв, нагон и примитивна доминация.

Тези, които някак не страдат от хормоните на балкански звероукротители, решиха да бойкотират ЦУМ. Казаха, че кракът им няма да стъпи в този магазин. И с право. Все пак, ако на мястото на тигъра сложат управителя на ЦУМ с голяма табела на врата "Простете ми, че съм безплодно вулгарно човече!", тогава може би свестните граждани могат да се смилят и да идат да му хвърлят малко създърма и русенско варено, да го покажат на децата си и да им разкажат що за порода се въди по нашите земи. После могат и да се смилят и да купят по някой чифт гащи или комплект носни кърпи в жълто, зелено и кафяво, за да направят малко оборот на меката на соцпазаруването.

Така или иначе не бива да затваряме очи пред факта на зоологическия прогрес на България - прогонихме танцуващите мечки и еволюирахме до тигри във витрини. Остават по-малко от 2 месеца до заветната дата 1 януари 2007. И ние сме готови да я посрещнем в стил.

PS. Тъкмо прочетох, че според някаква служителка, собствениците на ЦУМ дарявали на българина нещо, което можело да се види само в Лас Вегас или в Лондон! Ако в Лондон някой сложи тигър в магазин, магазинът ще фалира след седмица, но преди това ще бъде опожарен.

Още материали от същия автор може да намерите на блога www.julianpopov.com

Pin It