На територията на Столична община за изминалата 2012 година са кастрирани общо 4 351 кучета. От тях 3 429 са кастрирани в „Сеславци" като 3198 са бездомни и 291 - домашни. Това става ясно от годишния отчет на Общинското предприятие „Екоравновесие", съобщи радио София. В приюта в Горни Богров са кастрирани 633 кучета. В немския кастрационен център са кастрирани 84, в приюта в „Илинден" - 61 и чрез фондация „Четири лапи " са кастрирани 174 кучета, допълни Нейков.  

Well afore everyone know of that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In specific on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Нейков представи данни, че през изминалата година са били осиновени от новия приют в Горни Богров и „Сеславци" общо 432 кучета. Събраните трупове на кучета на територията на Столична община за 2012 година са 2 976 като от тях 1397 са бездомни на кучета, а 1 579 - на домашни, събрани от ветеринарни клиники.

От юни миналата година е била изградена информационна система, където гражданите могат да подават сигнали за различните райони на София в сайта на „Екоравновесие". В тази система се събират всички телефонни сигнали, подадени от хората. „Най-малко сигнали за бездомни кучета са подадени за централните райони на София като „Илинден" и „Средец", а най-много - в крайните райони на София като „Люлин", „Младост", „Овча Купел" и „Витоша". За изминалата година общият брой на подадени сигнали от граждани е 3 584. „Екоравновесие" е увеличило бройката си от 4 на 8 екипи. От 3 ноември миналата година е заработил новият приют в Горни Богров като там броят на настанените кучета е 350, без връщаните по районите, тъй като са агресивни. Припомняме, при различни нападения от кучета в София двама души бяха нападнати от кучета, след което загинаха. Наказани така и нямаше.

Източник: news.bg