Четириноги помагат на служителите да се справят със стреса 
 
Появата на симпатичен кокер щпаньол в офиса на британска компания накарала дванадесет от нейните служители да се откажат от цигарите. Първоначално кучето "гостувало" след коледните и новогодишните празници, за да помогне на хората да се справят със стреса. Повече от тях обаче бързо се привързали към Рупърт. Надпреварвали се кой да изведе на разходка жизнерадостния пес, а след това заниманията с него заменили паузите им за пушене.
Шефовете на компанията, силно впечатлени от постигнатия ефект, искат да „назначат" кучета в своите офиси в други градове. Главният кадровик на фирмата Дейвид Гейтхаус заявил: „Ние сме поразени от това колко добре се отразява присъствието на Рупърт на здравето на нашите служители и на цялата обстановка и настроение в офиса." Сътрудниците, които вече имат възможност да изпълняват физически упражнения с пъргавия кокер, дори станали по-стройни. Самият Рупърт вече е толкова популярен, че някои от служителите в компанията 
с удоволствие го вземат у дома си през уикендите
Съжителството между хора и животни на работното място има редица плюсове: приятна атмосфера, винаги има тема за разговор с колегите, по-лесно се установяват контакти с клиентите и т. н. 
Според психолозите животните в офиса са полезни, тъй като създават неформална обстановка, поддържат добро настроение в служителите. 
В холивудските филми често показват умни кучета, които съпровождат своите стопани навсякъде, в това число и на работа. Това съвсем не е измислица на кинорежисьорите. В реалния живот хиляди компании държат в офисните помещения различни животни. И не само кучета и котки, но и доста по-екзотични зверчета. Говорящият папагал или зъбатият крокодил в кабинета на шефа вероятно 
се възприема като признак за стабилност на фирмата
Всяка година над 10 000 американски компании вземат участие в акцията „Доведете за един ден вашето куче в офиса". Според организаторите на необикновеното мероприятие присъствието на домашни любимци в офиса повишава производителността на труда и увеличава продажбите. 
Най-много животни може да се видят в офисите на компаниите, които развиват бизнес, свързан с отглеждането на домашни любимци. Понякога техните помещения приличат на зоопарк. В тях живеят хамстери, зайци, змии, птици, риби и кучета. Мениджърите на много фирми са убедени: животните им помагат да намалят работния стрес. А хората са сигурни, че в присъствието на животни се усмихват повече и по-леко общуват помежду си. А това помага на бизнеса.

Well along everyone be aware of that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In distinctive on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Pin It