Русенци са в шок от два месеца, откакто анонимни идиоти ръсят отрова край детски площадки в парковете с цел да се унищожат бездомните кучета и котки. От смъртоносния прах досега са умрели стотина кучета, безброй птици, а преди няколко дни бяха открити и трупчета на катерички.

Според ветеринарни лекари отровата е много силна, четириногите умират за около час в адски мъки и е почти невъзможно да им се помогне. Цяло чудо е, че досега няма пострадало дете, но майките са много предпазливи и не пускат децата си безконтролно край люлките и междублоковите пространства. Вчера проби от почвата в Младежкия парк и квартал „Дружба", където са намерени най-много умрели животни, бяха изпратени за изследване в столицата.

Ветеринарната лекарка д-р Катерина Маркова съобщи за „Монитор", че при аутопсията на едно от отровените кучета в тялото му е открито фосфор-органично съединение. Тя предполага, че разпръскваната отрова е от групата на пестицидите, използвани широко в нашето земеделие. Според нея тези препарати безпроблемно могат да бъдат купени от селскостопанските аптеки и освен това не са на високи цени.

Междувременно Русенската районна прокуратура разпореди щателна проверка заради отровените животни. Образувана е преписка, която има за цел да установи извършено ли е престъпление и от кого. На крак са и десетки неправителствени организации и много граждани, възмутени от агресивните действия на неизвестните отровители. Сдружения за защита на животните се обединиха и сформираха екипи, които да дежурят в парковете, с надежда да видят кой пръска отровата.

Награда от 1000 лева за заснемане и залавяне на злосторниците обяви най-големият интернет доставчик в Русе "Нетуоркс". "Целта ни не е мъст. Правим това, защото единствено виновният знае кои са местата, на които е хвърлен смъртоносният прах", казаха от фирмата. Още 1000 лева за залавянето на отровителите дадоха и от Германско-българското дружество за помощ на животните. Към тях 100 лева добави гражданин, а възрастна жена - още 10 лева. За съжаление от всички тези действия засега няма резултат и злосторниците продължават да сеят смърт и да вършат действията си безнаказано.

Well already everyone have that generic levitra for sale detected with ease in the Internet. In specific on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.