Изолаторът в Ст. Загора се поддържа и стопанисва от общината. Намира се на първата спирка на кв. Зора, близо до Метро. Няма обозначения и табели. Директор на изолатора е д-р Радослав Михайлов, който е директор и на зоопарка. Кастрации и манипулации по лекуване на докараните животни не се извършват. Има назначен ловец и шофьор, които прибират кучетата по сигнали на граждани. Транспортират се с необозначен бял микробус Форд. Ловецът еднолично решава кое животно може да бъде осиновено и кое не. Често прибира кучета и не разрешава осиновяване по лични причини. Много пъти заловените не достигат до изолатора. Каква е съдбата им не е ясно. Има назначена и една гледачка, която не работи в почивните и празничните дни. Животните се хранят с бракувани изделия от хлебозавода. При извършена проверка от РВМС констатираните нарушения естествено бяха минимални. Осиновяването е безплатно. Липсва прозрачност и съвременна политика за трайно решаване на проблема. Работи се на парче.

При това състояние е ясно, че и през следващите години бездомни кучета ще има. Ще има работа и безконтролен бюджет за хората,з аети с тази дейност. В местната преса нищо не се пише, освен че кучетата носят болести. Никой не предоставя актуална информация за положението в други градове и как те се справят хуманно и ефективно с проблема.

Well along everyone know of that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In distinct on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Pin It