Image22.08.2007 г., София, Докторската градина, 8:30. Сутрешна разходка с кучетата. Както всеки ден. От ъгъла на ул. Оборище и Кракра се носи неприятна миризма. Тъкмо се чудим от какво е, когато един комшия с кокер ни казва, че от предишния ден има два кучешки трупа в храстите - отровени. Не можем да повярваме - досега в нашия квартал такова нещо не се е случвало. Отиваме към храстите - нищо. Тъкмо решаваме, че това е нелепа шега и замалко да се спънем във вкочаненото телце на неголямо куче. Решаваме, че вероятно няма други трупове, но от страната на Оборище намираме и втората жертва - среден на ръст рижко...

Изпадаме в паника, чудим се какво да направим. Може би има отрова из цялата градинка, може и други кучета да пострадат. А в радиус от по-малко от 50 метра има две детски площадки... Обаждаме се в Екоравновесие, от там ни казват, че ще приберат труповете, но нямат условия да ги изследват за погълната отрова. Обаждаме се в полицията, препращат ни към ХЕИ, те щели да иим се обадят ако има опасност и за други животни или хора. В ХЕИ/РИОКОЗ половин час ни мотаят и препращат от телефон на телефон, накрая ни казват да се обадим в Екоравновесие. Така казвали и при други сигнали за отровени кучета... Явно сме попаднали на поредния порочен кръг от държавни и общински институции.

Well along everyone see that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In particular on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

ImageПравим последен опит - обаждаме се в БНТ, от там ни казват, че може да пратят екип, но не са много сигурни. В 11 от Екоравновесие идват и прибират труповете. В същото време научаваме, че Нова телевизия прави репортаж за опасните глутници от скитащи кучета в София. Дни преди това в свой репортаж БТВ открито пропагандира поголовното избиване на бездомните кучета.

Всъщност не е учудващо нито това, че в столицата са отровили или застреляли поредните кучета, нито това, че се е случило баш на пъпа на София, в един от уж най-престижните квартали. Не е учудващо и това, че няма институция, към която човек може да се обърне за съдействие. Както се казва - делото за спасяване на давещите се е дело на самите давещи се - всеки да се оправя както може. Докога ли? Амо докато не пострада някое дете. Тогава същите тези журналисти, които днес насъскват хора срещу животни, ще правят загрижени репортажи за нещастието и лицемерно ще се питат как се е стигнало дотук. Е, ние знаем как...

Pin It