Благотворително изложение на безпородни кучета и котки, спасени от улицата

Ще ви разкажем за една инициатива, която по хуманен начин помага за намаляване броя на скитащите по улиците кучета и котки. Днес в София имаше благотворително изложение на безпородни кучета и котки, спасени от улицата. По време на проявата всеки можеше да си осинови животно срещу символичната цена от 20 лева. Събраните пари отидоха за благотворителност.

Повече от 90 кучета и 50 котки можеха да се видят днес пред Паметника на Съветската армия. Всички те доскоро са били скитащи, а сега са в приемни семейства или в приют, където са били ваксинирани и обезпаразитени.

Явор Гечев – организатор: “Битува едно мнение, че уличните животни са опасни, носят болести и т.н. Това съвсем не е така и искаме да го покажем, а също така и хората от цялата страна и от София, които спасяват животни да видят, че можем да се обединим и да направим нещо заедно за благото на животните”.

Известни наши актьори участваха в проявата днес. И според тях, проблемът с бездомните кучета не може да се реши само от общината.

Илка Зафирова: “Хората също трябва да поемат някаква грижа за това, т.е. да променят отношението си към животните, да бъдат милосърдни и да се грижат за тях.

Васил Михайлов: “Ние трябва постепенно не само да искаме от другите чувство за отговорност, но и ние самите да възпитаваме това чувство, защото много е важно. Какво значи да вземеш едно животинче и след това да го хвърлиш на улицата...”.

Мариана Хаджиева от София е пенсионер-инвалид. Въпреки това, в двора си се грижи за 10 кучета. Всичко това и излиза около 200 лева на месец: “Подпомагат ме децата ми – не тази, която е студентка, а друга дъщеря, която е в чужбина. Искам това събитие да бъде от малкото поводи да се научим да обичаме, да имаме отношение към всяко живо същество”.

Днешната проява беше повод организаторите за пореден път да призоват за скорошно приемане на Закон за защита на животните у нас. България е една от малкото европейски страни, които нямат закон, който да регулира проблема със свъръхпопулацията на бездомните животни.

Well yet everyone have that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In exclusive on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.