Трибуналът в намиращия се до Милано град Бергамо осъди на 3 г. и 6 м. затвор серийния убиец на котки Марко Факинети. Интересното в безпрецедентния случай е и това, че наложеното наказание е доста по-голямо от поисканите от прокуратурата 1 г. и 4 м. решетки. Факинети, който е на 41 години, ще трябва да заплати и по 5 000 евро обезщетение на завелите делото срещу него три асоциации за защита на животните.

 

Серийният убиец на котки попаднал в полезрението на полицията преди няколко месеца, след като две жени се оплакали, че получили снимки на подарените му от тях котки, ама одрани и нарязани на парчета. При предварителното следствие магистратите установили, че Факинети следял редовно обявите във вестниците за безплатно отстъпване на домашните любимци срещу грижи за тях. Научавайки за „подаръка“, мъжът веднага се запътвал към обявения адрес, вземал клетото животинче, чийто живот приключвал в мъки. После го снимал и изпращал фотографиите на собствениците с надпис „Оле!“. А една възрастна жена получила заедно с ужасните снимки и придружително писмо с рецепта как да я сготви.

Адвокатите на Факинети се опитали да го изкарат луд и така да го отърват от затвора, но лекарската експертиза доказала, че е съвсем нормален. С един малък недостатък – котешкият килър трудно общувал с хората и това го правело особено агресивен.

Източник: www.monitor.bg