Арест за насилие над куче

Полицаи от Шесто Районно управление на Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) задържаха мъж по сигнал за насилие над куче в ж.к. „Бъкстон“, съобщава МВР на сайта си.

Около 16:00 часа вчера представител на фондация, работеща в помощ на животните, подал сигнал в полицията, че в социалните мрежи  се разпространява видеозапис на мъж, който проявява жестокост към куче. Посочен бил и предполагаем извършител на деянието.

Веднага са предприети полицейски действия. Установено е, че кучето не е пострадало сериозно. Извършителят на деянието е 36-годишен жител на квартала, известен на органите на реда. Той е задържан за срок до 24 часа. Работата по изясняване на всички факти продължава в рамките на образуваната преписка. Събраните материали ще бъдат докладвани в Софийската районна прокуратура.

През последните три години над 1060 са регистрираните от Министерството на вътрешните работи (МВР) престъпления срещу животни. Разкрити са 141 или малко над 13%. Това стана известно от отговор на служебния министър на вътрешните работи Иван Демерджиев на въпрос, отправен от депутата Христо Терзийски.

Източник: Българска телеграфна агенция