960 часа работа в полза на обществото ще трябва да положи през следващите 3 години мъглижанинът Ангелин Ангелинов, който застана пред Темида по обвинение в измъчване на домашен любимец.

Случаят нашумя в началото на ноември м.г., след като заснето от извършителя любителско клипче се завъртя в социалната мрежа. На кадрите се вижда как 33-годишният мъж прави опити да задуши кучето, заравяйки го в огромен куп слънчогледово семе. Мъжът бе задържан за 24 часа, след като прокуратурата се самосезира след публикации в мрежата, животинчето бе прегледано от ветеринарен лекар и предадено за отглеждане в приют. Решението за тригодишната пробация е на Районен съд – Казанлък.

Живеещият постоянно в Мъглиж със семейството си Ангелин ще трябва три пъти седмично да удостоверява с подписа си, че не се е отклонил от постоянния си адрес. Наложеното наказание е в резултат на одобрено споразумение с наблюдаващия досъдебното производство прокурор. Законът предвижда за подобен род престъпления наказание до 2 години затвор, пробация или обществено порицание. Ангелинов е с чисто съдебно минало, работи и има постоянен адрес, това е било определящо при налагане размера на наказанието, коментират юристи. Любители на животнитесе обявиха за ефективен престой в затвора, дори стартираха в края на м.г. виртуална подписка, зад нейния текст застанаха над 4 000 души.

Източник: www.starozagorskinovini.com