Домашно куче е било убито по особено жесток начин в айтоското село Пирне, съобщиха от полицията. То е било премазано до смърт с камъни, тухли и дървета в двора на стопанина си. Инцидентът е станал в петък вечерта от неизвестни извършители. Кучето е три-четири годишно и е било пазач на необитаван имот на Младен Костадинов. Собственикът е подал сигнал в полицията днес, след като пристигнал в селото. Той не е живее в Пирне постоянно и през почивните дни къщата е била необитаема. Образувано е досъдебно производство и в момента продължава разследването.

Това е пореден случай на жестокост към домашен любимец в Бургаска област за последните седмици. Преди десет дни в село Брястовец стопанин зарови кучето си живо в пръстта, оставяйки главата му отвън, за да диша до смъртта си. На 5 април пък в местност край Ахелой, по информация на полицията, домашна крава е била разстреляна в областта на вимето и оставена да умре.

 

Зооинспекторската служба в Бургас се закани през 2014 година, че нехуманното отношение към животните ще бъде наказвано с тежки глоби.

Източник: www.dariknews.bg

Pin It