Два пъти съденият за пиро-манство Евгени Иванов, на 21 г., от Велики Преслав, е прибран за 3 дни в ареста за убийство на котка. „Посегна на животно , да го чакаме да утрепе и човек ли", коментираха след задържането полицаи.

В края на октомври Евгени излязъл от затвора, където лежал 4 месеца за палеж. С майка му и сестра му се пренесли в къщата на вуйчото Марин Маринов в с. Имренчево. По неизвестни причини към 21 ч във вторник Евгени грабнал тояга и с един удар смазал главата на дворния котарак. Взел окървавеното животно , влязъл в стаята, където спели вуйчото и един от синовете му, и метнал мъртвата котка по роднината си. Уплашен, Марин хукнал към дома на кмета Юрий Бойчев. Преди да дойде патрулката, Евгени причакал вуйчо си в двора и почнал да го налага с тояга. Като чул сирената на патрулката обаче побягнал през калната поляна. Униформените го подгонили. При опит да го усмирят, с тоягата той нанесъл удар и по крака на единия полицай.

Според местни котаракът на вуйчото не харесвал Евгени и като го видел, съскал и го нападал. Задържаният е обвинен за хулиганство и причиняване на смърт на гръбначно животно , за което се предвиждат до 3 г. затвор. Евгени не за първи път влиза в кримихро-никите. През декември 2011 г. той подпалил апартамента на бившия си пастрок. През юни 2013 г. пък драснал клечката на вратата на друг човек.

Pin It