Бездомник, който се изхранва с огризки от кофите за боклук, за малко да умре. Оказало се, че се е натровил с антифриз, който пък попаднал в организма му, след като изял 2-3 филии хляб със странен вкус и мирис, разказаха лекари от спешното отделение на софийска болница пред „Всеки ден", които успели да спасят нещастника.

Човекът наскоро намерил парчетата хляб, подредени отстрани върху контейнер за смет в столичния квартал „Люлин", филии имало и по земята около кофите. Бездомникът решил, както често се случвало, че някой милостив е оставил храната. Усетил необичаен вкус на хляба и че е мокър, но решил, че се е изцапал от самата кофа и е прогизнал от снега. Скоро обаче се почувствал много зле и негови братя по съдба успели да го придвижат до болницата, където станало ясно, че е поел антифриз.

Лекарите разказаха, че са имали и други подобни случаи. Като направили връзка с алармиране от природозащитници, че недобросъвестни граждани тровели бездомни кучета и улични котки с напоен с антифриз хляб. Сипвали от течността срещу замръзване и в други манджи и залагали отровните капани при кофите за боклук.