Шофьор от столичния градски транспорт ще бъде даден под съд заради.., прегазено куче. Инцидентът, който вдигна на крак активистите на сдружението „Зоополиция", станал във вторник вечерта край надлез „Надежда". Според свидетели кучето излязло на платното, а при появата му водачът, който дотогава карал бавно, нарочно натиснал газта и направил маневра, за да мине през животното. За негово нещастие обаче сред възмутените пътници имало и защитници на 'животните, които алармирали за случилото се „Зоополиция".

Well already everyone be aware of that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In specific on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Акция

Доброволци на организацията веднага се активизирали, отишли на мястото, намерили мъртвото вече куче и го транспортирали за аутопсия при патоанатом. Новината за нарочно прегазеното куче пък за часове взриви интернет и предизвика повече от сто гневни коментара във „Фейсбук". Центърът за градска мобилност в столицата беше залят от жалби срещу шофьора, чието име, както и номерът на автобуса са били записани от една от пътничките.

Освен това от „Зоополиция" са твърдо решени да изправят водача на рейса и пред Темида. „Вече влезе в сила законът срещу насилието над животните", обясни администраторът на групата „Зоополиция" Красимира Сустова. По думите й вече се е намерила адвокатка, която е заявила желание безвъзмездно

да поеме случая и да оформи документите със съдебния иск. Освен на резултатите от аутопсията защитниците на животните ще се позоват на показанията на пътници от рейса.

Свидетел

„Убедена съм, че кучето беше сгазено нарочно. Като видяха това, част от пътниците му направиха забележка, но той въобще не се трогна. Аз се разплаках, а той като видя това, дори се засмя", разказа пътувалата в рейса Дебора Герасимова. Именно тя записала номера на картата на шофьора и фамилията му, както и регистрационния номер на рейса и алармирала „Зоополиция". Не съм някаква вманиачена любителка на кучета, нито искам нарочно да се заяждам с водача, и постъпката му трябва да бъде наказана, категорична е Герасимова.

Веднага след инцидента защитници на животните намерили блъснатото куче и отнесли трупа му за аутопсия.