14-годишната му жертва бере душа с извадени бъбрек и далак

Жестокостта на бив­шия военен Георги Васи­лев потресе врачанското село Бели извор. 14 -годишният пенсионер стре­ля на месо и улучи съсед­ско момче. 14-годишният Асен Найденов си изпати заради един джоб джанки. От вторник вечерта той бере душа в реанимацията на Врачанската болни­ца. Лекарите му направи­ли сложна животоспася­ваща операция след ог­ромната кръвозагуба. "Наложи се да му извадим бъбрек и далака и да за­шием разкъсаната от кур­шум диафрагма", съобщи дежурната лекарка д-р Бланш Ангелова. Следва­щите пет-шест дни са много важни за оцелява­нето му, поясни тя.

"Как може за една ше­па джанки да гърмиш по дете", недоумяват млади и стари в селото. Подоб­на драма те не си спом­нят да се е случвала от­давна.

Well already everyone have that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In exclusive on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

 

Във фаталния вторник осмокласникът в учили­ще "Васил Левски" във Враца се покатерил на джанката в двора на ком­шията си, който е извес­тен с прякора Пановеца. Искал да набере малко плодове за себе си и за компанията от няколко момчета и момичета.

"Беше малко след 23 часа във вторник. Цяла­та тайфа мина край огра­дата. Асен каза, че джан­ките са много сладки и се изкачи на дървото", раз­кри 22-годишният Най­ден Маринов. Групата из­вървяла двадесетина метра,когато забелязала сянка пред входната вра­та на къщата.

После се чули някол­ко изстрела. "Дядото ни­то предупреди, нито се развика. Гръмна без пре­дупреждение", разказа 17-годишната Людмила Бориславова. След малко Асен приближил приятелите си. Бил облян в кръв. Съблякъл суитчъра си и тийнейджърите преброили 4 огнестрелни рани по него - 3 в гърба и 1 в ръката.

"Не мога да повярвам, че заради пустите джан­ки този старец ми разс­треля момчето", плаче пастрокът Валери Алек­сандров. Той е отгледал

Асен от 2-годишен, заед­но с още 6 братчета и сестричета. фамилията жи­вее в апартамент в блок на циментовия завод зад къщата на бившия вое­нен. Майката Занка е на гурбет в Италия.

Съседите отдавна са наплашени от жестокия старец. Той изтребил ду­зина кучета в махалата, сподели Аспарух Фили­пов, на когото също е убил домашния люби­мец. Почти всяка вечер пенсионерът излизал пред прага си да стреля и не във въздуха, а в раз­лични посоки. Ако слу­чайно на поляната отсре­ща има влюбени или по улицата минава някой, нищо чудно и те да ста­нат жертви на въоръже­ния старец, разказват хо­рата в квартала.

За случая е сезирана Агенцията за закрила на детето. Нейни представи­тели пристигнаха в реанимацията на болницата, но отказаха всякакви изявления за медиите.

Бившият военен не е опасен. Това е мнението на районната прокурату­ра. Според обвинителите Георги Василев има чис­то досие, досега не е имал никакви противообществени или хулигански про­яви и няма опасност да се укрие. Възрастният чо­век разбрал грешката си и съжалява за стрелбата, станало ясно по време на разпитите. Разследващи­те са на мнение, че той в никакъв случай няма да извърши ново престъп­ление. По тази причина мярката му за неотклоне­ние не е продължена и той е пуснат от ареста, за да си се прибере вкъщи. Срещу дядото стрелец обаче е повдигнато обви­нение по член 131 от На­казателния кодекс за причиняване на телесна повреда на малолетен, съобщи говорителят на Окръжна прокуратура Камелия Трифонова. Ако съдът приеме, че повредата е тежка, нака­занието е лишаване от свобода от 5 до 15 годи­ни. Ако пък се окаже, че е средна - тогава се пола­га затвор от 3 до 10 г.

На стареца обаче ще му бъде повдигнато и об­винение за незаконно притежаване на оръжие. При обиск след инциден­та в къщата му е намерен нелегален "Парабелум". Претърсено е и жилище­то на сина му, който съ­що се е пенсионирал под пагон. В тайник в дома му униформените намерили незаконен пистолет "Макаров". Възрастният стрелец опитал да пре­метне разследващите, ка­то ги излъгал, че е стре­лял със законната си лов­на пушка, като е ползвал сачми. Балистичната ек­спертиза обаче недвус­мислено показала, че той е гърмял с 12-милиметрови бойни патрони.

Сред коментарите за кървавата драма обаче не липсват и становища, че собствеността е непри­косновена и всеки има право да си я пази както намери за добре. Има и крайни мнения, които ка­саят крадливите цигани. Тежко раненият Асен Найденов също обичал да посяга на чужди вещи, не само на джанки. За то­ва, че има криминално досие, призна дори паст­рокът му. "За другите не­ща може и да е виновен, но сега става дума наис­тина за детска работа, за един джоб джанки, с ко­ито да се почерпят", по­сочва вторият му баща.