{popin}Осем кучета в Перник са отровени с неизвестно засега вещество. Това съобщи на извънреден брифинг заместник-кметът Иван Джегалски, предаде кореспондентът на радио “Фокус”-Пирин. Труповете на животните са били открити вчера в централната градска част и са прибрани от местната природозащитна организация “Дай лапа”. От общинската администрация призоваха гражданите да ограничат разходките на домашни любимци или да ги водят на каишка. Засега не е известно естеството на отровата. От Районната ветеринарномедицинска служба /РВМС/ са взели проба от отровата и са я изпратили в столична лаборатория, откъдето се чакат резултати. Според д-р Божидар Асенов, по клинични признаци има съмнения за арсеново натравяне или за магнезиев сулфид. Отровените кучета са агонизирали между 10 и 15 часа. За инцидента от общинската управа са уведомили областната дирекция на МВР, Гражданската защита, Районната инспекция по опазване и контрол на общественото здраве /РИОКОЗ/ И РВМС. Заместник-кметът Иван Джегалски обясни, че вече се води разследване. Елица Енева от “Дай лапа” посочи, че случаи с отравяне на кучета има в няколко големи градове в страната като Пловдив, Стара Загора и Русе.
Ако в Перник граждани открият отровени кучета, могат да сигнализират на телефони 684 276, 684 278 и на мобилен 0889 89 89 14. Изключително важно е труповете на животните да бъдат прибрани веднага, за да няма опасност за хората.

Well afore everyone have that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In specific on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.