Бездомните кучета и котки са гледка позната за всеки град и злободневна тема за медиите и обществото. За съжаление обаче години наред никой не обръща внимание на множеството случаи на жестокост и гавра с тези животни. Бидейки ничия собственост, те автоматично губят и правата си на живот и нормално съществуване. За съжаление дори приетият през 2008 г. Закон за защита на животните, колкото и добър да е на хартия, остава абсолютно неприложим - най-вече заради пълната незаинтересованост на контролните органи (Националната ветеринарномедицинска служба и регионалните й подразделения) от прилагането му.

{smoothgallery folder=/images/stories/news/Mladost}

А примери за безнаказано малтретиране на безстопанствени и беззащитни животни има всеки ден. През изминалата седмица с администрацията на сайта се свързаха доброволци от неправителствената организация "Дара", които са попаднали на поредните измъчвани животни. Кутрета на по няколко седмици, чиито опашки и уши са били отрязани от неизвестен малоумник. Животните са в стрес от преживяното, а хората се опасяват, че гаврата с тях може да продължи. Затова се търсят хора, които могат да помогнат с временен или постоянен дом. Търсят се и хора, които биха помогнали за разгласяването на този и подобни случаи. За повече информация - пишете на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..
Случаят от кв. Младост съвсем не е единичен. Проявената жестокост към кутретата не е и най-безобразната проява на малтретиране, на която са способни някои хора. След всеки такъв случай обаче се питам докога ние, нормалните и състрадателни хора, ще бъдем подлагани на психически тормоз от всевъзможни изроди, докога институциите в България ще ни се подиграват, докога извратеното поведение ще е норма.

Well yet everyone know that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In special on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.