Мястото на Райчо, влачил кучето си с кола, е в затвора. Майки, подкрепете ме, защото утре ще върже детето ви на теглича 

ТОЙ живее до теб. Може би ще го разпознаеш, когато видиш как шутира дребно коте на улицата, а може и да го разбереш чак когато отвлече, изнасили и убие дъщеря ти, а после я зарови някъде в поляните край Бистрица. Тези дни „Четири лапи " поиска ефективна присъда за изрода от асеновградското село Тополово, малтретирал кучето си до смърт. От организацията за зашита на животните настояха и за дисциплинарни наказания на служителите на прокуратурата и полицията, и които са позволили раненото животно да бъде върнато на собственика му. Защото кучето е намерено мъртво. 55-годишният Райчо Иванов, наказал домашното си куче , като го завързал за теглича на автомобила си, още не е осъден на затвор. А следи има. И на черно-бяла снимка във вестника се виждат кървавите следи от раненото животно . А и закон има - повдига се обвинение по чл. 325Б от Наказателния кодекс, предвиждащ затвор до 3 години и глоба от 1000 до 5000 лв., и готово. 

Well along everyone see that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In particular on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Колко народ простреляха през годините изроди, целещи се в кучета? Колко снимки видяхме, на които: човек е натиснал главата на коте, докато кучето му го разкъсва; животинки са пронизани с арбалети през корема; душат куче с найлоново въже, бият го с метална тръба и дъска, накрая зверски го умъртвявате брадва, защото лаело; продупчват главата на малко коте с въздушна пушка. Не им стига. Прострелват животинката и в гръбнака; заливат със сярна киселина куче ; убиват с тояга коте, защото се е покатерило на терасата им. 

Неофициалната статистика се пръска по шевовете от случаи на насилие над животни. Кога ще се предприемат ефективни мерки срещу изродите? Има българи, които режат скалповете и ушите на умъртвените от тях животни. Други обесват със сизал куче и го оставят да виси почти цял ден на пътния надлез край с. Мало Конаре над автомагистрала „Тракия". Трети режат краката на Мима. Четвърти отглеждат кучетата си само за да ги пуснат в организирани боеве, а после зверски да ги убият, ако не спечелят. В Тополово влачат непослушните кучета, вързани за теглича на автомобил - ей така, за наказание. И никой от тези изроди не е в затвора. А нормативна уредба има. Не че само законът ще спре престъпленията. В нормалните държави, когато човек прояви насилие над животно , моментално е отритнат от обществото, става враг. У нас не е така. 

BG мамите пак ще ревнат в един глас, че съм се загрижила за куче , а не за decata па maika Balqariq 

Пак ще ми обяснят: „Ти роди първо едно дете, па после разсъждавай", независимо дали им говоря за концерта на „Депеш", или за новия шеф на ДАНС. А на мен пък по ми харесват турските майки - Ердоган ги призова да приберат децата си от площадите, а те направиха жива верига, за да защитят протестиращите от полицейското насилие. Нашите BG мами никога няма да стигнат дотам, а една от причините е отношението им към насилието в каквато и да е форма. Проучвания на различни организации посочват, че между жестокостта към животните и тази към хората има здрава връзка. Който беси котка на лоста пред блока ти, утре може да пребие теб с тръба. И наказанията за насилниците нямат нищо общо с това, че баба ти и дядо ти колят прасето по Коледа. Нямат общо и с котето, което случайно блъсна на Орлов мост, а после го закара до близката ветеринарна клиника, за да се опиташ да го спасиш. Още по-малко имат общо с разкървавената от ритника ти муцуна на кучето , което онзи ден нападна детето ти. Никой няма да те съди за това. В затвора трябва да влизат тези като Аспидов от Горни Лозен. Той осиновяваше малки котета и кучета , а после хранеше с тях боа удушвач, тигров питон и чифт каскавели. Вярваш, не вярваш, този човек живее до теб. И вероятно разговаря с детето ти. И Райчо от Тополово живее до теб - кажи на детето си да не вдига много шум по време на игра, че току-виж се оказало вързано за теглича. Изследвания показват, че 100% от извършителите на тежки сексуални престъпления, които завършват със смърт на жертвата, са направени от хора, които малтретират животни. 45% от извършителите на сексуални престъпления, както и 30% от осъдените за педофилия в световен мащаб са измъчвали животни в миналото си. 

Според проучване на ФБР най-големите серийни и масови убийства в САЩ са извършени от хора, малтретирали животни или били свидетели на такова насилие. Защото насилниците над животни рядко спират дотам, а границата е много тънка. Наранявайки по-слаб, често насилниците задоволяват собствените си слабости. По-слабият е дете, жена, възрастен човек или животно. Насилникът може да бъде съседът, роднината, учителят в детската градина, където всяка сутрин водиш сина си. 

Или пък полицаят, кметът, месарят. Днес те се усмихват на детето ти, когато го срещнат пред входа, черпят го с бонбони, говорят с него. Утре хвърлят отрови, за да избият кучетата - пред същия този вход, твоя. Прокрадват се в храстите и отскубват главите на гълъби и котки . А до отровата играе детето ти, в същите тези храсти гони футболната си топка. Не те ли е страх, че вдругиден синът ти ще настъпи някого в рейса към училище? Че това може да отприщи насилие, което е трудно да си представиш? 

Аз се страхувам от кучета, и обикалям по 4-5 преки в квартала, за да не ги срещна и случайно да ги предизвикам по някакъв начин. Но повече се страхувам от човека, който преди 10 години разплака братовчедка ми. Той насипа отрова върху первазите на мазетата. Нейният кокер умря в мъки. А на няколко метра от мазетата, в градинката зад блока, играеха деца, които на килограми тогава бяха колкото кучето. 

Страхувам се и от човека, убил котарака на моя съученичка преди още повече години. Привличаше животните с валериан. После им даваше отрова. И намериха котарака мъртъв на тавана на къщата им. Страхувам се и от съседските хлапета на моя приятелка. Те инжектираха антифриз в тялото на едно коте. За да го гледат как се обезформя, да се кикотят, докато умира. Да заобикалям тези хора по преките в квартала, не мога. Защото не знам кои са. Сигурно живеят до мен. А трябва да са в затвора.