Смъртта на малката Кристияна в разградското село Сушево, нахапана от домашни кучета, е жестока и нелепа. Тя можеше да бъде избегната, ако 48-годишната Елена Банкова, която милостиво гледала 21 кучета в дома си, беше навреме наказана за безхаберното си отношение към животните. Още повече че трагедията е била предизвестена. Преди да убият момиченцето, кучета от същото котило нападнали дете с колело в селото.
Сега и кметът, и полицията, и хората от ветеринарномедицинската служба гузно си измиват ръцете с някакви мними превантивни мерки.
Защото проблемът с бездомните кучета излиза на светло само когато четириногите нахапят или, не дай боже, убият възрастен или дете. През останалото време те се мотаят навсякъде около нас. Завзели са кварталните входове на жилищата, детските площадки, подлезите, дори шосетата. Сеят бълхи, болести и нечистотии. Станали са неразделна част от пейзажа на столицата, та чужденците не престават да се чудят и маят защо не са в домовете на софиянци или поне в кучешки приюти, а на улицата.
Законът за защита на животните категорично забранява домашните кучета да бъдат оставени без надзор на обществени места. За съжаление този принцип масово се нарушава.
В моя квартал например има психично болен младеж, който редовно пуска питбула си да се разхожда без намордник из махалата. Просто защото това го кефи. Кучето рови из кофите за боклук, ръмжи на други четириноги, влиза и в двора на близката детска градина. Засега не е нападнало човек. Хората се възмущават, но си траят. Знаят, че дори и да извикат инспектори от общината, стопанинът няма да си плати глобата.


Well yet everyone know of that generic levitra for sale detected with ease in the Internet. In specific on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

30-годишен мъж бе прострелян в лицето и бедрото от пловдивчанин, който се опитвал да убие бездомно куче с ловна пушка, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Пловдив.

Инцидентът е станал снощи около 22 часа в двора на сервиз “МАН” край пътя Хасково-Пловдив.
49-годишният пловдивчанин А.Г., който има рибарник в близост до сервиза, е стрелял с незаконно притежавана пушка “ИЖ” по бездомно куче, но улучил погрешка в лицето и лявото бедро 30-годишния Т.П. от село Стойките.

Пострадалият случайно бил в двора на сервиза, тъй като дошъл да вземе от работа брат си - шофьор на товарен автомобил.

Well already everyone be aware of that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In distinctive on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Хората, които имат животно вкъщи, са по-здрави, сочат изследвания на американските ветеринари. Специалисти от Колежа по ветеринарна медицина в университета в Мисури са установили, че четириногите понижават кръвното налягане на стопаните си.
Клинично доказано е, че йоркширският териер има уникални качество в тази посока. Стопаните, които ги отглеждат в дома си, не изпадат в депресия, възстановяват се бързо, прогонват стреса и апатията, без да се разболяват. Не са капризни, а собствениците се радват на устойчивост срещу инфекции. По тази причина в Русия и САЩ точно йоркширският териер се използва за терапия. Това уникално създание лекува остри хронични форми на дихателни алергии при възрастни и деца, дължащо се на особената форма на козината. 


Well yet everyone know that generic levitra for sale detected with ease in the Internet. In special on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

До края на седмицата специалисти от международната организация за защита на животните „Четири лапи" ще извършат преброяване на безстопанствените котки и кучета на територията на град Пловдив. То ще помогне за планирането на средствата, които трябва да се вложат за намаляване на броя им, съобщават от фондацията.
 
Преброяването на скитащите животни в Пловдив е първата стъпка от подписаното в края на миналия месец споразумение за сътрудничество между общината и „Четири лапи", разказва д-р Марина Иванова, ръководител на проектите за бездомни животни към международната организация.

Споразумението цели намаляване на броя на скитащите животни в града под тепетата. За 2010 г. то предвижда „Четири лапи" да изпрати свой екип за залавяне и кастрация, който, в рамките на няколко седмици, да помогне за блокиране на раждаемостта на уличните котки и кучета. По време на проекта всички разходи за медикаменти и консумативи ще бъдат покрити от „Четири лапи".


Well along everyone be aware of that generic levitra for sale detected with ease in the Internet. In distinctive on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

От днес в гр. Сопот „Четири лапи” започва едноседмичен проект за кастрация, ваксинация и обезпаразитяване на безстопанствени кучета и котки, съобщиха от организацията. Животните ще се оперират в мобилна клиника, която ще е разположена в покрайнините на града. Това е деветият подобен проект на международната неправителствена организация у нас за тази година, като общо обработените животни вече са над 1500. Приоритет в работата на природозащитниците ще бъде кастрирането на бездомните кучета на територията на Вазовските машиностроителни заводи. Поради голямата площ на заводите и многото изоставени сгради, броят на скитащите четириноги там е по-висок.
По време на проекта „Четири лапи” ще предлагат и безплатна кастрация за домашни любимци на социално слаби хора, които не могат да си позволят манипулацията. От „Четири лапи” са категорични, че само чрез масова кастрация на всички кучета и котки може трайно да се намали броят на бездомните животни, тъй като основната причина за проблема е притокът от дома към улицата.

Well along everyone know of that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In distinct on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Националният омбудсман Гиньо Ганев, цялата парламентарна комисия по петициите и жалби на гражданите и юристи от различни партии се обявиха против текстове от новия Закон за етажната собственост. 
  Той задължава притежателите на апртаменти да се сдружават, не дава право на отказ от участие в управителни и контролни съвети на блока, предвижда тези органи да глобяват комшиите си със суми от по 5000 лв. за неизпълнение на решения на общото събрание и дори да гласуват за прогонване на собственик от кооперацията. 
  Домашни любимци пък ще могат да се отгеждат само с писмено съгласие на преките съседи, и то ако общото събрание на блока изобщо е допуснало в сградата да има животни. 
  Текстът за кучетата и котките да отпадне, гласува единодушно вчера комисията по петициите и жалбите, след като бе сезирана със 7000 подписа от граждани, че те противоречат на българското и европейското законодателство. Омбудсманът Ганев категорично подкрепи възраженията. „Законът обаче съдържа и други изключително двусмислени сюжети за хората, не за кучетата", заяви той. Не може да те задължават да си в някакво сдружение на блока, както и топлофикация и други монополисти да контактувате това юридическо лице, а не с отделния клиент, възмути се националният защитник. 
 

Well along everyone know that generic levitra for sale detected with ease in the Internet. In distinct on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

В неделя ще избираме кметове и общински съветници. Това са хората, от които пряко зависи как ще се решава проблемът с бездомните животни. В Шумен, Добрич, София и няколко по-малки градчета проблемът вече се решава цивилизовано и ефективно. Време е това да стане и в другите градове - зависи изцяло от вас! Гласувайте разумно. Гласувайте за хора, които няма да се подиграят с надеждите ви.

В "Без дом" рядко говорим за политика, но днес не може да не кажем ясно: призоваваме ви да не подкрепяте настоящите кметове на Благоевград (Лазар Причкапов, БКП), Видин (Иван Ценов , СДС), Враца (Воислав Бубев - "независим", подкрепен от БСП), Велико Търново (Румен Рашев, "независим", подкрепен от СДС, ДСБ, НДСВ), Бургас (Йоан Костадинов, "независим", подкрепен от БСП), Балчик (Красимир Михайлов - Зелена партия), Мездра ("независим", подкрепен от БСП, НДСВ, ДПС), Монтана (Златко Живков, "независим", подкрепен от СДС, ДСБ, ССД, ВМРО), Червен Бряг (Румен Пенков, "независим", подкрепен от ССД), Ловеч (Минчо Казанджиев, "независим", подкрепен от БСП), Русе (Божидар Йотов, "независим", подкрепен от БСП), Кърджали (Хасан Азис, ДПС), Хасково (Георги Иванов, "независим", покрепен от БСП), Димитровград (Димитър Хаджииванов, БСП), Стара Загора (Евгений Желев, "независим", подкрепен от БСП, НДСВ, Гергьовден, ДПС), Плевен (Найден Зеленогорски, "независим", подкрепен от НДСВ, СДС, ДСБ, БЗНС, Новото време). Разгледайте внимателно картата на изолаторите в България - това се случва пред очите ни и ние допринасяме да продължава, дори когато не гласуваме!

Подкрепяме усилията на всички кметове, които доказаха, че може ефективно и по хуманен начин да се решава проблемът с бездомните животни.

Специална подкрепа изразяваме за г-жа Мария Харбова - кандидат за общински съветник в София и районен кмет на община Триадица. Заради хора като г-жа Харбова, посветили живота си на каузата за опазването на околната среда и хуманно отношение към животните, можем да бъдем сигурни, че в местната власт ще влязат и разумни и човечни хора.

Well already everyone be aware of that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In distinctive on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Едва ли в гр.Монтана има хора, които знаят че в града съществува изолатор... или и да има такива хора, те се броят на пръстите на едната ръка. За изолатора разбрах съвсем случайно, когато ми се наложи да си търся кучето. Може би на много хора в града им изчезват животните, но едва ли знаят къде да ги открият...но и да знаят... няма да ги открият... поради простата причина, че куче за повече от седмица в изолатора не оцелява. Изолаторът се намира почти на края на града, или по-точно казано, до Болницата на гр.Монтана, входът от към автомивка "Роси"... Самата сграда е в бившето БКС - хората така го знаят, сградата на БКС-то. Може да се влезе и от страната на Околовръстния път, но там е задръстено от трактори и пазачи. Самото помещение е много малко и тясно, то е открито и има четири клетки... горе-долу направено като за отглеждането на зайци. Кучетата, които попадат там, са оставяни без вода, а през лятото за тях е ад без вода. Храната - това е нещо непознато. Кучетата постоянно са нови и нови, а без храна и вода са обречени само на смърт.

Пазачи в изолатора няма, няма никой. Кучетата ги ловят двама души,с една бежово-златиста УАЗ-ка с рег.№ М6743АХ. Повечето от животните не достигат в изолатора, а биват умъртвявани още по пътя - както беше с моя случай - бебетата бяха хвърлени в изолатора, а майка им сякаш се беше изпарила. Тогава бяха заловили и няколко бездомни кучета от квартала, но и тях в изолатора ги нямаше. Очевидци казват, че кучкарите предозират упойките и кучетата просто не се събуждат.

Самата сграда е дадена от общината, като на двамата господа им плащат по 200 лв. заплата да залавят кучетата. В разговор с двамата кучкари се установи, че дори и да искаш, не можеш да осиновиш куче от изолатора, понеже не могат да издадат касова бележка, а и никой не им осигурява пари за прехраната на тези животни. Другото решение на Община Монтана за решаването на проблемите с бездомните кучета е разпръскване на отрова по всички градинки и паркове. Много хора от града загубиха своите домашни любимци по този начин. По неофициални данни изолаторът не е регистриран в РВМС-Монтана, което значи че функционира незаконно. Помогнете заедно да спрем това безумие!!! Живеем в 21-ви век, в Европейския съюз сме, не може да продължават тези извращения!

Well afore everyone see that generic levitra for sale detected with ease in the Internet. In special on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

ImageСИГНАЛ за грубо нарушаване на законодателството за хуманно отношение към животните използвани за еспериментални цели изпрати „Германо-българска помощ за животните – клон София” до: Министъра на земеделието, Директора на НВМС, Комисията по етика към животните в парламента, Министъра на отбраната, представителството на Европейската комисия в България и Военната прокуратура.

Представители на „Германо-българска помощ за животните” са намерили във вивариума на Експериментална хирургия към ВМА шест кучета, вързани в отделни преграждения, на вериги. Кучетата са били в окаяно състояние. Всички са били безпородни на възраст между една и четири години. В предверието на вивариума е имало множество спринцовки, нож и брадва. Мястото е било изключително мокро, студено и тъмно.

Well along everyone see that generic levitra for sale detected with ease in the Internet. In particular on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

София. Мероприятието на “На ти с природата” се отлага заради лошите метеорологични условия, съобщиха организаторите. По време на събитието доброволци трябваше да изпържат 500 яйца от кокошки отглеждани свободно, предоставени безплатно от супермаркети Пикадили. Яйцата ще се раздават на всички посетители на събитието.
Идеята на инициативата е да се провокират от една страна – потребителите да купуват така нар. яйца от кокошки отглеждани “подово” и “свободно”. И от друга – прозводителите да подобрят условията на отглеждане на своите носачки. В момента в България около 70% от яйцата се произвеждат от кокошки, отглеждани в клетки. В кафезите птиците стоят една върху друга, осакатяват се, нараняват се, чупят костите и крилата си.

 

Well already everyone be familiar with that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In special on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

За първи път го посетих преди година и половина,когато търсех изчезналото си куче (което така и не открих) - бях шокирана. Имаше 2 по-големи и няколко дребни кученца,които се хапеха, хълбоците им бяха хлътнали, не се виждаше нито храна, нито вода. На въпроса ми защо нямат вода ми бе отговорено, че скачали да хапят. Вероятно затова държаха един дебел кол подпрян до вратата, която бе барикадирана с голям метален сандък, за да не се влиза. При следващите си посещения носех вода и храна и влизах при тях, нито едно куче не скочи да ме хапе. Всеки следващ път кучетата бяха различни... нито едно не срещнах повторно.

Ето как можете да стигнете до кучкарника: тръгва се по посока на новите гробища, минава се край Енергото, ГРМП, ДАП и след бензиностанцията вляво има бетонен възел, влиза се през следващата бариера направо до края на двора и там ще видите въпросния кучкарник. Не бива да Ви объркват паркираните в двора след бариерата камиони и други превозни средства. Шеф на кучкарника е братът на зам.кмета, който пък е по-силна фигура от самия кмет...

В Балчик няма маркирани кучета. Споделих с колеги, а те казаха, че кучкарите понякога намушквали с вили кучетата още във входовете. Пролет и есен има акции за тяхното събиране и унищожаване (вероятно през лятото няма, за да не става пред очите на курортистите), а не за тяхното кастриране и маркиране. Съвсем по европеиски!

По обясними причини авторът на материала за изолатора в Балчик пожела да не споменаваме името му. Балчик е малък град, а вече има няколко случаи на природозащитници от страната, които са заплашвани заради информацията, която публикуват в интернет.

Well afore everyone have that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In special on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Image

Вече започна гласуването на публиката в конкурса БГ сайт. "Без дом" участва в категориите "Общество" и "Личен сайт". И в двете категории сме записани като "Страничка за животните без дом". Надяваме се с участието си в конкурса да популяризираме не само нашия сайт, но и темата за бездомните животни в България и отношението към тях. Можете да помогнете за това, като гласувате на посочените линкове.

Самото гласуване протича по следния начин: в Стъпка 1 избирате своите фаворити, като имате право на един сайт във всяка категория, след което натискате надписа "Стъпка 2" и в прозореца, който се отваря, въвеждате своя и-мейл. На него ще получите писмо за потвърждение. За да бъде валиден вашият глас е необходимо да активирате линка, посочен в писмото. С натискането на бутона "Гласувам" ще потвърдите, че това е окончателният ви избор! С един имейл адрес може да се гласува еднократно.

Well yet everyone be aware of that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In special on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

ВЪЗМОЖНО ЛИ Е В СОФИЯ ПОРОЧНАТА ПРАКТИКА С ЕВТАНАЗИЯ НА КУЧЕТАТА ДА СЕ ЗАМЕНИ С ДОКАЗАЛАТА СВОЯТА ЕФЕКТИВНОСТ ПО СВЕТА КАСТРАЦИЯ?

Оказва се, че всичко е възможно, ако има добра воля и желание за решаване на проблемите: от 11 септември общинското предприятие “Екоравновесие” започна да кастрира заловените здрави кучета и след 3-дневен престой да ги връща обратно.                  

АФА - България се обръща към всички приятели на кучетата да мобилизираме усилията си за максимална координация при завръщането на кастрираните кучета. Имаме уникалния шанс да подкрепим на практика световно утвърдения метод CCR улови кастрирай върни”.

От понеделник до петък между 8.30 и 11.30 часа с ловните екипи на общината ще пътуват наши доброволци, за да съдействат за връщането на кучетата по места. Животните ще бъдат маркирани с цветни каишки и V-образно купирано ухо, ще бъдат обезпаразитени и ваксинирани против бяс. Ако искате и вие да помогнете, обърнете се към зоналните координатори на АФА България.

За повече информация:  www.bulgarian-animals.com

Well already everyone know that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In particular on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

На свое заседание бюджетната комисия към Софийска община гласува промени в Наредбата за местни такси и услуги, според която собствениците на кучета в столицата ще плащат годишна такса от 24 лв. От 1 януари 2006г.  всички домашни кучета в столицата трябва да бъдат регистрирани в общината. От таксата са освободени всички кастрирани кучета, както и кучетата на БЧК и тези, които съпровождат слепи или нетрудоспособни хора.

Well along everyone know of that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In special on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Сдружение "На ти с природата" ви кани да отпразнуваме заедно Световния ден за защита на животните, 4-и октомври, с филми, разказващи за хората и животните. Прожекциите са в кино Одеон и са безплатни.

Програма:

04.10.2006, 16.00 часа
БАНДАТА НА КРАВИТЕ
(Home on the Range) САЩ, 2004, 74 мин, анимация 

04.10.2006, 18.00 часа
КЕС
(Kes) Великобритания, 1969, 110 мин.

04.10.2006, 20.00 часа
ПОХОДЪТ НА ИМПЕРАТОРИТЕ
(La marche de l'empereur) Франция, 2005, 85 мин.

Още информация за събитието можете да намерите тук.

Well yet everyone know that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In particular on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.