fbpx
Печат
Полезно
Други
Посещения: 13389
И така - Вие сте спасили животно от улицата и търсите нов дом или стари стопани, или пък сте изгубили домашния си любимец и имате нужда от помощ. Сайтът bezdom.info е мястото за Вас, но за да достигне посланието Ви до възможно най-много хора, а и за да направи нужното впечатление, има няколко прости правила, които е добре да спазите, когато подавате обява.

Заглавието
То е първото нещо, което посетителят на сайта ще види. Затова е важно заглавието да бъде едновременно съдържателно и кратко. Не забравяйте, че заглавието ще бъде "тагнато" и в интернет търсачките, така че е важно да носи в себе си достатъчно полезна информация. Заглавия от рода на  "Зов за помощ" или "Спешно търся дом" не носят в себе си никакво послание - за всеки е ясно, че спасено от улицата животно търси спешно дом и има нужда от помощ. Ако сте изгубили или намерили животно - дайте точно и кратко описание в заглавието, а не пишете само "Намерено куче" или "Забелязана овчарка". Задължително уточнете в кой град и квартал е намерено/изгубено животното.

Съдържание
На сайта има над 3500 активни обяви и за да се откроява Вашата от останалите - трябва да измислите оригинален и завладяващ текст. Можете свободно да дадете воля на писателския си талант и да изберете някой от следните подходи: да се обърнете към чувството на състрадание на читателя или да не бъдете традиционалист и да представите подопечния си четириног приятел с чувство за хумор. Независимо от подхода, не забравяйте да споменете всичко, което е важно за външния вид, здравето и характера на животното (размер, възраст, поведенчески особености, здравословно състояние). Бъдете коректни и не спестявайте факти, които могат да бъдат смущаващи (например, че отдавна нямате пердета вкъщи, защото котето умира да се катери по тях или, че спасеното от Вас куче е прекарало кожно заболяване). Рано или късно новите собственици ще разберат за тях и може да се окаже, че не са готови за такава изненада, а това да предопредели и бъдещата съдба на задоменото от Вас животно.

Снимки
Колкото и голям майстор на късото есе да сте, не забравяйте, че една снимка казва повече от хиляда думи. Дори и да не е с добро качество, снимката  ще увеличи неимоверно много вероятността обявата Ви да бъде забелязана. Помнете и още едно важно правило - хората реагират по-положително на снимки, на които се виждат ясно очите на животното.

А по-нататък?
Вече сте подали обявата и до няколко часа тя ще бъде публикувана от администрацията на сайта. Оттук накъде? Споделете линка към обявата в профила си във Фейсбук или друга социална мрежа (можете да използвате бутона "Сподели във Фейсбук" към всяка обява или просто да копирате адреса на обявата). Не трийте обявата, за да я публикувате отново и така да я държите сред най-новите обяви - от една страна това не е коректно спрямо другите податели, а от друга - така ще изтриете и линка към нея, който Вие или някой друг може да е споделил другаде в интернет.

И накрая...
Ако обявата Ви вече не е валидна, не забравяйте да я изтриете или преместите в категория "Истории с щастлив край". Така ще дадете шанс на останалите животни, които търсят дом и ще си спестите телефонните разговори със заинтересувани от обявата хора, които няма как да знаят, че тя вече не е актуална.

Well already everyone see that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In particular on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.