fbpx
Печат
Полезно
Други
Посещения: 8578

Разхождайте кучето си само на повод по празниците, сложете му и медальон с адрес

Увеличават се случаите на изгубени кучета около Нова година, съобщават от уебсайта за бездомни животни bezdom.info. Основна причина са силните гърмежи, които отдавна са неразделна част от празничната нощ.

За съжаление всяка година около Нова година се увеличава броят на обявите за изгубени домашни любимци, разказват от администрацията на сайта. „Причината почти винаги е една и съща – стрес и паника у животните от пиратки, изстрели или силен шум. Най-често инцидентите стават привечер, когато гърмежите се увеличават, а и видимостта е ниска.”

От bezdom.info съветват собствениците на кучета да извеждат домашните си любимци само по светло и на повод. Задължително е да имат медальон на каишката с адрес и телефон за връзка. В случай, че изгубите домашния си любимец, не напускайте мястото, където е бил забелязан за последно, защото вероятността той да се върне отново там е голяма. Включете повече хора в търсенето, проверете дали не е стигнал сам до дома или до друго познато за него място. Ако кучето не се появи до час-два, разлепете обяви с точното му описание из квартала, в зоомагазините и ветеринарните клиники, както и в интернет. Ако намерите изгубено куче или коте, първо проверете във ветеринарна клиника дали животното има микрочип, след това преминете към разпространението на обяви.

Well along everyone be familiar with that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In special on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Животните с поставен микрочип имат по-голям шанс да намерят стопаните си или най-малкото да бъдат разпознати като домашни. За жалост у нас броят на кучета с чип е малък, а и все още не функционира пълноценно единната база данни за кучета, която трябваше да бъде готова още през 2006 г. и благодарение на която лесно могат да бъдат открити стопаните на чипираните животни. Затова най-сигурният начин да бъдат събрани изгубени животни с техните собственици си остават обявите.  

 

Сайтът bezdom.info съществува от 2006 г. и е посветен на животните, които по една или друга причина нямат стопани или са изправени пред опасността да останат на улицата. Основна цел на сайта е популяризиране на хуманно отношение и състрадателност към четириногите и насърчаване на осиновяване на кучета и котки без дом или родословие. За близо петте години, откакто сайтът съществува, на него са публикувани близо 14 000 обяви за изгубени, намерени или търсещи дом животни, като голяма част от тях са имали своя щастлив край. Сайтът bezdom.info е и сред основните партньори на стартиралата наскоро осиновителна кампания за спасени бездомни животни „Вземи ме вкъщи”.