Пети проект за кастрация, ваксинация и обезпаразитяване на бездомни животни за 2009-а година стартират от „Четири лапи”. От днес до 22-ри юли мобилната амбулатория на международната организация за защита на животните ще работи в гр. Костинброд.

{smoothgallery folder=/images/stories/news/Kostinbrod}
 
Проблемът с високия брой бездомни животни е особено осезаем в общините около София. Причина за това от една страна са изоставените кучета и котки във вилните зони, от друга – кратките разстояния до столицата, които благоприятстват миграцията на животните и в двете посоки, обяснява д-р Марина Иванова, ръководител на проектите „Грижа за бездомните животни” на „Четири лапи”. „За реализацията на проекта си имаме пълната подкрепа както на общината, така и на районната ветеринарномедицинска служба, в чиято сграда ще работим. Освен животните в града, ще обхванем и тези от селата, като специално внимание ще обърнем на Петърч, където броят на уличните животни е по-висок.” 

От началото на годината „Четири лапи” осъществи успешни кастрационни кампании в Търговище, Белица, Девин и Правец. Над 800 кучета и котки са обработени от организацията, като очакванията са до края на годината бройката да надмине 2000. 

Съгласно приетият в началото на миналата година Закон за защита на животните всяка община трябва да организира кастрирането на бездомните кучета и регистрацията домашните на своята територия, разказва Явор Гечев от „Четири лапи”. „За съжаление досега в много малко общини реално се работи за трайно намаляване на броя на бездомните животни и за повечето кметове проблемът се превръща в приоритетен едва когато стане сериозен инцидент. Също така, на повечето места контролът върху домашните кучета е изключително занижен и като че ли не се осъзнава, че те са основната причина за увеличаването на бездомните.”

Именно за да се намали притокът на животни от дома към улицата, от „Четири лапи” предлагат безплатна кастрация и ваксинация против бяс за животни на социално слаби хора, които не биха могли нито да си позволят операцията, нито да се грижат за поколението на своите домашни любимци.

Well afore everyone know that generic levitra for sale detected with ease in the Internet. In particular on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

ImageДвуседмичен проект за кастриране, обезпаразитяване и ваксиниране на бездомни животни стартират ЧЕТИРИ ЛАПИ и община Рила. Целта е да се обхване популацията от бездомни кучета и котки съгласно изискванията на приетия наскоро Закон за защита на животните. След като бъдат обработени в мобилната клиника на фондацията, всички животни ще бъдат маркирани и върнати по местата, от които са взети. Работата на природозащитниците ще започне официално в понеделник в 16:00 ч. със среща в сградата на кметството, където те ще обсъдят със служители от общинската администрация и органите на реда общите действия по време на проекта.

„Бяхме потърсени от кмета на общината г-н Кабзималски най-вече заради увеличената популация на бездомни животни около Рилския манастир. Оказва се, че много хора съчетават излета в природата с отърваване от нежелания домашен любимец. Макар повечето изоставени животни да не преживяват студената зима, тези, които оцеляват, се размножават и мигрират към останалите населени места в общината. Това е поредното доказателство, че не животните са виновни за това, че са се озовали на улицата, а причината са хората и безотговорното им онтошение,” разказва д-р Марина Иванова, ръководител на проекта. „За да бъде ефективен един кастрационен проект, той трябва да обхване колкото се може повече съседни населени места. Именно затова ние ще обработваме животни не само от град Рила и манастира, но и от съседните села Смочево, Пастра и Падала.”

Well already everyone know that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In special on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

От днес, 26.07.2008 г., на сайта е инсталирана нова система за изпращане на обяви. Функционалностите са далеч по-добри от предишната и вече освен да публикувате обяви, ще можете да ги редактирате. Както и досега, обявите ще бъдат разделени на 6 категории. За да публикувате обява ще трябва да се регистрирате, но онези, които вече имат създаден профил, ще могат да използват старите си потребителско име и парола. Ако вече сте намерили дом на животинчето, което подарявате, ще можете сами да преместите обявата в историите с щастлив край. При публикуване няма да е необходимо да попълвате полето с координати за връзка, то ще излиза автоматично.

За желаещите да осиновят куче или коте има по-добри възможности за търсене по град или автор.

Старите обяви няма да бъдат изтрити, а ще бъдат архивирани и ще можете да ги разглеждате по месеца на публикуване.

Надяваме се с новата система работата с "Без дом" да бъде по-лесна, а дано и осиновените животни - повече! 

 

 

Well already everyone know that generic levitra for sale detected with ease in the Internet. In specific on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

ЗА ЕДИН ПО-ЧИСТ ГРАД ЗА ХОРА И ЖИВОТНИ

Дружество за защита на животните Енимъл Райтс България организира в събота, 26-и юли 2008 г., кампания за почистване в град Велико Търново. Сборното място е паметник „Асеневци”, а часът – 10.00. Инициативата е съгласувана с и подкрепена от Община Велико Търново. Помощ ще окаже и фирма „Екстрапак”, която ще предостави на ентусиастите чували за събиране на отпадъците.

„Инициативата е замислена от заместник-председателя на дружеството ни, Емилия Цанева” сподели председателят на Енимъл райтс България, Ивелина Иванова. „Общината с готовност откликна на инициативата ни и ще помогне с разгласяването и в местните медии, както и със съдействие за прибиране на събраните отпадъци. Управителят на фирма „Екстрапак” отговори веднага на запитването ни за дарение, като сам предложи, съвсем в духа на екологичните тенденции и стремежи за една по-чиста околна среда, чували, изработени от дегрален, който се разгражда до две години.

Безкрайно се радваме на отзивчивостта на всички дотук и очакваме и други ентусиасти, които искат да видят града ни като едно по-чисто и красиво място, обитавано не само от нас, хората, но и от животните в града. Нека не забравяме, че животните са част от природата и човешкото замърсяване вреди както на нас, така и на тях.”

Well along everyone have that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In special on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Едни спасяваха любимците си, други дюшеците си. На летище София си устроиха пикник

Чудовищният взрив в склада за муниции край Челопечене, който вчера изтръгна от съня 3 милиона софиянци, не е взел жертви заради кучето на военната база, научи „Новинар”. Около 6.20 ч то започнало да скимти и да се върти нервно. Един от четиримата охранители на складовете се усъмнил, че има нещо нередно, тъй като поведението на кучето било необичайно. Минута по-късно усетил дима от разразилия се пожар. Обадил се по радиостанцията на колегите си, които успели да излязат извън пределите на базата и полицията. Минута преди 6.30 ч избухнал първият, по-слабият взрив. Вторичният трус обаче разтърси цяла София и причини щети за милиони. Експлодираха два тона боеприпаси. До късния следобед целият град очакваше със страх взривяването на други 15 тона тротил, съхранявани в склад на същата база. И институциите, и гражданите си отдъхнаха, когато стана ясно, че тротилът е изгорял и опасността, която щеше да помете всичко в радиус от 8 км, е отминала.
Към 7.30 ч районът около взривения склад беше отцепен и на разстояние от 8 км не се допускаше никой. Линейките и пожарникарите също не бяха допускани близо до базата заради опасност от хвърчащи осколки. Частични взривове се чуваха през целия ден. За да влязат пожарникарите, експлозиите трябваше да спрат.
Същински кошмар изживяха жителите на близките до склада села Челопечене, Чепинци, Световрачене и Ботунец. След взрива над района се разнесе гъст задушлив дим, който се усещаше из цялата столица. През целия предиобед институциите съветваха хората от селата около експлозията да затворят плътно прозорците и да си стоят у дома, но повечето от къщите вече нямаха прозорци, защото освен стъклата бяха избити и вратите, и дограмите.
До към седем и нещо нито един представител на държавна институция не се появи да каже на хората нито какво става, нито какво да правят. От столичното електроразпределение обаче спряха тока в най-близките до взрива села. По телефона гражданите се свързваха с районните си кметове, които им казваха да напускат домовете си. Някои натовариха най-ценния си багаж и тръгнаха по роднини, други се събираха на площадите на селото и обсъждаха какво да правят. Към 10 часа стана ясно, че Столична община е осигурила автобуси, които да ги извозят до безопасни места.
Веднага след първия взрив беше затворено летище София заради паднал на една от пистите снаряд и изпотрошени прозорци на стария терминал.
По същото време хора с колелета и бусове вече се насочваха към селата, за да прибират близките си. „Отивам да видя какво става, че бях нощна смяна”, разказва запъхтян мъж с велосипед край Челопечене.
„Сабале бех на реката. В 6.25 започна да светка нещо и тогава се чу гръм”, разказва жител на с. Негован, който заедно с приятелите си седеше на бира в центъра на селото. Не ме е страх, то каквото има ще стане, коментира той.
Друг мъж, който се представи за Иван Недков, извади странно устройство за измерване на евентуалната радиация. Това е радиестезия, римски начин за откриване на престъпления, компетентно обясни той и заяви, че в района няма радиоактивна опасност. Устройството представлява оловно топче прикрепено на верижка.
Продължаваме нашата обиколка и стигаме до Чепинци, където полицаите ни казват, че може да влезем на своя отговорност. Кооперативният магазин в центъра е напълно разрушен, десетки хора се стичат към автобусите на градския транспорт, които чакат да приберат гражданите на безопасно място. Тук обаче напускат домовете си с нежелание, защото се боят от набезите на крадци. Улиците са засипани с потрошени стъкла. Почти няма къща, чиито прозорци да са здрави.
На една от улиците виждаме двама души - мъж и дете. Питаме ги къде отиват и дали ще се евакуират. На развален български мъжът отговаря, че няма да се махат от селото, но че си търсят кучето. Оказва се, че мъжът е чилиец, който си взел за жена българка от Чепинци. След адските взривове обаче кучето, квартална превъзходна на име Рей, е избягало. Сега основна задача на мъжете от семейството е да го намерят и успокоят.
По пътя към евакуационния център в Нови Искър срещаме и хора, натоварили дюшеците върху колите си, защото не знаят кога ще се приберат и къде ще нощуват.
В „Щат Световрачене” (както пише на табелата на влизане) пък е спокойно. Хората са по кафенетата, няма паника и стрес. Стигаме до Нови Искър, където десетки хора са се събрали в двора и по класните стаи на 170-то училище. От общината са им осигурили минерална вода и сандвичи. Хората по класните стаи разказваха, че до 10 ч никой не е дошъл да им каже какво става и какво да правят. Сами се качили на колите си и потеглили.
Децата ми бяха затрупани от стъкла, а никой нищо не каза, проплаква млада майка.
От лекарския екип в училището казаха, че най-много хора са дошли с оплаквания за високо кръвно и сред тях имало и леки прорезни рани. Няма оплаквания от обриви или задушаване. Хората от Чепинци и Негован разказват, че над главите им валяла пръст, виждал се огромен черен облак и бягащи мъже, жени и деца...
По това време в столичния кв. „Левски Г” хората все още събираха стъклата от потрошените си прозорци. Стадион „Герена” в квартал „Хаджи Димитър” също беше с разбити стъкла.

Well afore everyone know that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In specific on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

 

В "Без дом" винаги сме твърдяли, че ако всеки направи по нещо малко за решаването на проблема с бездомните животни, съвсем скоро такъв проблем изобщо няма да има. И ето, че това лято една банка организира конкурс за идеи - като най-добрите пет ще получат скромно финансиране. Евгения от Дупница е решила да участва в конкурса със свой проект за информационна и кастрационна програма в гр. Симитли. Там хората от общината са готови да ударят едно рамо за идеята, но за съжаление трябва и финансиране.

Нека да помогнем идеята на Евгения да получи финансиране - за да покажем как гражданското общество в сътрудничество с местната власт може да намери трайно и хуманно решение на един от най-наболелите проблеми в страната през последните години.

Представяне на проекта и линк за гласуване можете да намерите ТУК. От всеки компютър може да се гласува по веднъж. Конкурсът продължава до 10.08.2007 г. За да гласувате не е необходимо да се регистрирате.

Well along everyone be aware of that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In exclusive on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

ImageВъпреки натиска, оказван от МВР и опитите на правителството и парламента да демонстрират спешни мерки за защита на природните паркове, природозащитниците продължават своите протестни акции. На 19 юли в 19 ч. от НДК започва митинг-шествие под наслов “Няма да мълчим за българската природа”. Протестът е в подкрепа на Странджа, Рила, Пирин, Черноморието и в защита на свободата на словото. Организаторите съобщават, че Столична община е уведомена за маршрута на шествието, което ще премине по бул. “Витоша” и ще стигне до храм-паметник "Александър Невски".

Well already everyone be familiar with that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In distinctive on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

ImageСпоред анкетно проучване 31% от българите гледат на домашния си любимец като на верен приятел. Анкетираните виждат предизвикателства в отглеждането на домашни любимци най-вече заради липсата на подходящи места за разхождането им. 80% смятат, че собственикът и домашният любимец си приличат.

Според проучване 62% от анкетираните хора възприемат своя домашен любимец като равнопоставен член на семейството, 31% гледат на него като на верен приятел, а едва 4% са си взели домашен любимец поради мерки за сигурност или поради други причини - 3%. Най-сериозният мотив, който участниците в анкетата изтъкват като причина да си вземат домашен любимец е другарството и добрата компания, които домашният любимец може да им предложи - 60% от интервюираните.

Well yet everyone be familiar with that generic levitra for sale detected with ease in the Internet. In special on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

ОБЩИНА ШУМЕН

9700 гр. Шумен, бул. "Славянски"№ 17, тел./факс: 054/800400, п. код 9700 гр. ШУМЕН, www.shumen.bg

РЕФЕРЕНТНО ПИСМО

За немския кастрационен център в Шумен

През 1999 г. Община Шумен изгради общински приют за кучета, разположен върху 5 дка площ. Стойността на приюта беше около 50 000 лв., толкова струваше и годишната му издръжка за дейности, свързани изключително с отлов на бездомни кучета и тяхната евтаназия.

Тази практика не доведе до очакваните трайни резултати - след половин година популацията се възстановяваше. Тогава местното Дружеството за защита на животните се свърза с немското дружество "Немско-българска помощ за уличните животни", което предложи да разкрие в приюта Кастрационен център и да поеме издръжката му. Благодарение на усилията на дългогодишната журналистка и природозащитничка Тонка Петрова, която успя да убеди кметския екип, да разговаря с всеки един от общинските съветници поотделно и да ги запознае с позицията на Световната здравна организация и предложението на немското дружество, местният парламент подкрепи идеята. Така през юни 2003 г. с Решение на Общинския съвет беше сключен 5-годишен договор за съвместна дейност с дружеството "Немско-българска помощ за уличните животни". Целта на таза съвместна дейност беше защитата и намаляване на популацията на уличните кучета на територията на общината. Приетото Решение бе насочено към решаването на проблема с бездомните кучета чрез интензивна програма за кастрация. Договорът беше сключен през юни 2003 г., но след един период на реконструкция и разширяване на досегашния приют, в който са вложени около 100 000 лв., заработи през май 2004 г.

Well along everyone be familiar with that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In particular on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

На пресконференция, провела се на 13.07. в сградата на Столична община, бяха представени резултатите от първото по рода си преброяване на бездомните кучета на територията на общината. Преброяването е извършено в периода 12.06.-08.07. от екип на Българската академия на науките по поръчка на кмета на Столична община г-н Бойко Борисов.

Ето и част от резултатите от научния проект (целият доклад от 84 страници с подробна информация за отделните райони може да бъде изтеглен от тук):

Целта на изследването е да се създаде методика за установяване числеността на бездомните кучета на територията на Столична Община. Разработените анкетни карти, отразяващи философията на методиката, са ориентирани към две основни групи – на преброителите (анкетьори) и на любителите (хората, които системно полагат грижи).

Най-много бездомни кучета на територията на Столична Община има в Районите Витоша (1112), Овча купел (825), Триадица (761), Младост (724) и Кремиковци (715). Големите свободни пространства, наличието на множество търговски обекти, борси, различните неконтролируеми източници на храна, смесването на силно урбанизирани територии, граничещи със зелени пространства определят този брой.

В зависимост от предприетите мерки, от гражданската активност за справяне с проблема на бездомните кучета процента на кастрираните бездомни кучета по Райони варира от 14 % (Кремиковци) до 78 % (Студентски). Това също може да се обясни и с факта, че в Район Студентски има изграден кастрационен център, а в Кремиковци все още липсва. Висок процент на кастрирани бездомни кучета се наблюдава в Районите Студентски (78%), Изгрев (77%), Люлин (73%), Красно село (73%), Средец (65 %). Последните тенденции, лансирани от Световната здравна организация (WHO), са за приоритетно кастриране на женските бездомни кучета с цел избягване раждането и отглеждането на малките. Районите с най-висок процент на кастрация на женските кучета са Изгрев (90 %), Красно село (82 %), Студентски (80 %), Люлин (78 %) и Надежда (70 %).

Well already everyone know of that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In distinct on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

• Хора твърдят, че това е работа на служители на приюта, те отричат
• Поголовното избиване дава обратен резултат, заключават експерти, решението е стерилизация и регистрация


Свидетели на ужасяващия случай станали минувачи и хора, които живеят наблизо. Той позвънил първо във Ветеринарната служба. Прехвърляха ме на 2-3 телефона, докато стигна до директора. Той заяви, че ще дойде на място. Но нищо такова не се случи. Когато позвъних отново, секретарката каза, че го нямало, разказва Чешмеджиев. Тогава собственикът на сладкарницата се обади в приюта. Кучето лежеше пред масите. Дойде колата и го взеха. Вътре видяхме, че има още трупове.
Хората, които се бяха събрали, бяха потресени и възмутени, каза той. Аз самият след това бях болен три дни. Жестоката гледка беше непрекъснато пред очите ми. Моя позната от Русе по-късно ми каза, че така избивали кучета и при тях.
Същия ден познат на Чешмеджиев видял да стрелят по кучета с пневматична пушка със стрелички в района на временния пазар и покрай реката. Но разказал за “сафарито” със задоволство, без да се смущава от жестоката смърт на животните. Очевидно тогава са имали акция за избиване, каквито си правят от време на време, коментира Чешмеджиев. Той добави, че има сведения от различни хора, които няма как да потвърди, че служители от приюта продават кожите на убитите кучета на кожухарски предприятия. А също, че рядко там се задържат “пансионери”.
Разказаното от Чешмеджиев потвърди и Мария Стоянова от кв. “Байкал”, която се обади в редакцията и разказа за същото отровено куче пред сладкарница “Байкал”. Но допълни, че по същия начин са загинали и другите две кучета. На нейна съседка й прилошало от видяното. Стоянова каза, че свидетел е и кварталният полицейски инспектор. Той именно, според жената, позвънил в приюта. Кварталният обаче заяви, че е видял само едно куче и според него едва ли е било отровено.
Мария Стоянова също каза, че този ден лично е видяла или е научила от познати за няколко отровени кучета из града.

Well yet everyone have that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In distinct on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

10 524 кучата са кастрирани през последните 7 години. Това е и една от причините броят на ухапаните от псета граждани да намалява всяка година. Докато през 2000-2001 година, пострадалите от кучета са били 352-ма, през тази година те са 53-ма. 34 пък са подадените жалби в общината заради кучетата, съобщи на брифинга днес кметът на Варна Кирил Йорданов.

Никой не казва, че проблемът е решен, а че намалява, каза още градоначалникът. За последните 3 години са осиновени 93 бездомни кучета. 106 са случаите на евтаназия за същия период. Животните се умъртвяват само ако са неизлечимо болни или агресивни, уточниха от общината.

Намалява и броят на ухапаните от кърлежи, отчете кметът Йорданов. Според предоставената статистика през 2004 година, ухапаните от акари на територията на града са били 1042 души, през миналата година – 935, а от началото на годината досега - 68.


Well already everyone be familiar with that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In special on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

По повод изнесените данни за дейността на видинския изолатор и фирма Еко Титан, проверката на РВМС и констатираните нередности, нека да ударим едно рамо на приятелите ни във Видин като подпишем онлайн петицията до кмета Иван Ценов (СДС). Петицията можете да подпишете тук, като за да бъде отчетен подписът Ви след като попълните данните си ще получите на пощата си мейл, който трябва да потвърдите. Ето и пълния текст:

ДО
КМЕТА НА ГРАД ВИДИН
Д-р И. ЦЕНОВ

ДО
„ЕКО ТИТАН” ЕООД

Долуподписаните настояваме за:

І. Незабавно преустановяване на престъпната дейност на фирма „Еко Титан” ЕООД и печалбарския бизнес с живота на бездомните животни. Прехвърляне дейността, свързана с бездомните кучета към фондации и благотворителни организации, чиято цел е грижа за животните, а не лично обогатяване.

ІІ. Прекратяване на подписания между Община Видин и фирма „Еко Титан” ЕООД договор, с който общински средства, предназначени за бездомните животни се използват за обогатяване на частни лица и фирми.

ІІІ. Незабавно затваряне на изолатора за кучета в град Видин и създаване на инициативен комитет с участието на г-жа Любов Гусева и граждани - доброволци за спасяване на останалите в изолатора кучета.

ІV. Прилагане на ЕВРОПЕЙСКАТА КОНВЕНЦИЯ за защита на животните компаньони, ратифициранa със закон, приет от 39-то НС на 15.04.2004 г. - ДВ, бр. 34 от 27.04.2004 г., забраняваща избиването и нехуманното отношение към бездомните животни.
 

Well along everyone know of that generic levitra for sale detected with ease in the Internet. In special on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Image

До Доц. д-р Ж.Байчев, Генерален Директор на НВМС, бул. „П.Славейков” №15А, София 1606        

КОПИЕ: Ст.н.с. д-р Вл. Хвърчилков, Директор на РВМС-Русе, ул. „Марица” №3 Г-жа Мария Димова, Областен управител на гр.Русе  

Г-н Искрен Веселинов, Председател на Общински съвет-Русе          

Д-р Руми Бекер, Председател на Сдружение “Лекари за животните - евромрежа”

 

ОТНОСНО: Нарушаване на Закона за ветеринарномедицинската дейност и Европейска конвенция №125 в общински ИЗОЛАТОР за кучета, гр. Русе

Уважаеми господин Байчев,

При посещение в общински изолатор за кучета на 06.06.2007г. и на 13.06.07г., Асоциация за защита правата на животните констатира нехуманно и нерегламентирано отношение към животните, в разрез с българската нормативна база и Европейските конвенции за защита на животните.

  Съгласно влезлия в сила от май 2006г. нов ЗВД в частта отнасяща се за безстопанствени кучета и предвид § 14 от ЗВД, където се казва, че до приемането на закон за защита на животните разпоредбите на глава седма се прилагат и за безстопанствените животни цитираме нарушенията на закона:

 

Well along everyone have that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In distinct on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

В началото на годината немският телевизионен канал ARD излъчи филм за търговията с кучешки кожи в България. Филмът предизвика широк отзвук в Западна Европа, но в България информацията за него беше оскъдна.

За щастие филмът вече е достъпен в интернет - на сайта на организацията "Лекари за животни".

Well yet everyone be familiar with that generic levitra for sale detected with ease in the Internet. In special on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

В СТОЛИЦАТА НА БЪЛГАРИЯ – СОФИЯ
ИСКАТ ДА ИЗБИВАТ ДОМАШНИ ЖИВОТНИ  

Кметът и комисията по екология в София искат да забранят отглеждането на повече от две животни в апартаментите, които са лична собственост на столичани.
Заедно с полицията общината ще конфискува животните над тази бройка, като ги затваря в съоръжението за убиване на бездомни кучета - столичния изолатор в с. Сеславци.

Well already everyone be familiar with that generic levitra for sale detected with ease in the Internet. In exclusive on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

От днес дежурният медиатор в изолатора в с. Сеславци има нов телефонен номер за връзка: 0884 230 737. На този номер ще получите информация за постъпилите кучета в изолатора и условията за тяхното осиновяване.

Well already everyone see that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In distinct on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Барбара Рютинг (Съюз 90/Зелените), депутат от Баварския Ландтаг

Уважаеми г-н Кмете,

Благодаря Ви за топлото посрещане и за конструктивния диалог. На пресконференция на следващия ден имах възможност да разкажа за срещата ни и Ви представям сбито най-важните моменти от нея.

На едно и също мнение сме, че единственото решение на проблема с бездомните кучета е практикуваният по цял свят метод CCR – CATCH - CASTRATE- RELEASE, т.е. залавяне, кастриране и освобождаване.

 

Well already everyone know of that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In distinctive on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.