fbpx
Печат
Новини
Страната
Посещения: 722
Куче в приют

До края на годината трябва да бъде готов идейният проект за бъдещия приют за кучета, който община Кърджали ще изгради на предоставения от държавата терен от близо 20 дка до село Седловина. Това каза кметът д-р инж. Хасан Азис.

Той допълни, че за разработката на проекта ще потърси съдействието на ветеринарномедицинския факултет към Тракийския университет в Стара Загора. "Целта ни е да изградим един съвременен и адекватен приют за животни", каза още кметът. Той уточни, че като партньори в проекта ще покани да се включат колегите му от останалите общини в областта, а вероятно и от Хасково.

Общинското ръководство планира да заложи в бюджета си за 2022г. средства за реализация, в случай, че не бъде намерено друго финансиране, както и изграждане на обекта до края на идната година.

До изграждане на нов приют, агресивните кучета в общината ще бъдат прибирани в изградения на терена на стария приют, временен такъв. За контрол над него е сключен договор с ветеринарната служба в Кърджали, каза още д-р инж. Хасан Азис.

Той припомни, че от началото на годината общината се е отказала от услугите на местния приют, след нападки от страна на т.нар. доброволци, за нехуманно отношение към животните там, а общината е била осъдена няколко пъти от ухапани граждани. Градоначалникът допълни също, че положително становище от областна управа за сега отпуснатия с постановление на МС държавен терен, общината е очаквала близо 5 години.

Източник: www.bta.bg