fbpx
Печат
Новини
Страната
Посещения: 1043

Русенци могат да дарят средства в подкрепа на Общинския приют в грижата му за безстопанствените животни и в откриването на нов дом за тях. Това съобщиха от кметството в крайдунавския град. За целта в приюта е поставена дарителска кутия.

От местната управа информират, че служителите и доброволците работят активно, като в изпълнение на Програмата за намаляване популацията на бездомните кучета през юли тази година от улицата са прибрани 65 кучета и 12 котки. Извършени са кастрации на 44 четириноги, а доброволци и организации са предоставили дарения за близо 5000 лева във вид на суха храна, лакомства и постелки. От кметството обясняват, че традиционно висок се запазва и процентът на осиновените животни, като голяма част от тях са намерили своя нов дом извън България.

От общинската управа припомнят, че осиновяването на животни от приюта е безплатно. Кучетата и котките са кастрирани, обезпаразитени и ваксинирани. Собствениците ще получат своя нов приятел с ветеринарно-медицински паспорт и поставен микрочип.

Източник: Българска телеграфна агенция