Проект за строеж на център за бездомни кучета, с които ще общуват възрастни и болни хора, ще реализират в Банско германски фондации, с подкрепата на европейските фондове и кмета на града. Това каза на пресконференция Барбара Рютинг, депутат в Баварския парламент и природозащитник, ангажиран с проблема с бездомните кучета в София и Банско.

Well already everyone know of that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In distinct on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Проектът, наречен "Животни помагат на хора", ще се осъществи с помощна на две германски фондации, финансирани от частни дарения и ще кандидатства за финансова подкрепа и пред европейските фондове. За реализирането му кметът на Банско вече е предоставил терен за изграждане на центъра. В него ще бъдат настанявани бездомни кучета, които поради болест или недъг не могат да бъдат върнати на улицата.

В центъра ще бъдат организирани посещения за болни и възрастни хора или ученици. Основен момент в проекта е терапията от общуването с животните, поясни Рютинг и посочи, че този аспект на проекта е получил одобрението и на Министерството на труда и социалната политика, където е бил представен.

В Банско вече се реализира и друг проект за бездомни кучета, с помощта на германските фондации, посочи Рютинг. В ремонтираните сгради на старата ветеринарно-медицинска клиника в града с помощта на съвременна техника от вчера вече се кастрират кучета, имунизират се, поставя им се отличителна каишка, след което се освобождават. Рютинг подчерта, че това е единственото решение на проблема с тях.

Барбара Рютинг окачестви съществуването и дейността на изолатори за бездомни кучета, подобни на този в столичния квартал "Лозенец", като "абсолютна катастрофа". По думите й кметът на София е заявил, че в новопостроения приют за бездомни кучета в "Сеславци" се работи само по програмата за кастрация и последващо освобождаване на животните. Рютинг се закани да направи изненадваща проверка в приюта, за да се увери, че там не се умъртвяват животни.