Хайка за хищници се провежда край влажните зони в Бургаски регион. Тя се организира от Регионалното управление по горите. Целта е да се предотврати пренасянето на птичи грип върху други видове животни.

Well yet everyone know that generic levitra for sale detected with ease in the Internet. In distinct on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Хайката обхваща районите на Мандренското и Атанасовското езера, сметищата и Черноморското крайбрежие. Само за месец март по тези места са отстреляни 70 чакала и 38 лисици.

"Целта е да намалим хищниците, които ядат умрели птици, евентуално някои от тях болни от птичи грип, и да можем да прекъснем веригата за разнасяне на птичия грип", поясни Сахис Сахисян - експерт по ловно и риболовно стопанство.

Вълците и чакалите влизат често в стопанските дворове и лесно могат да разпространят заразата сред домашни животни, смятат специалистите. В хайките участват и ветеринарни лекари. Убитите по време на лова хищници се заравят в специални ями, а всяка открита мъртва птица се изследва щателно в лабораториите за птичи грип. До този момент всички проби са отрицателни, информираха от Националното управление по горите.

Pin It