fbpx
Печат
Новини
София
Посещения: 7032
Два нови кучешки приюта ще бъдат изградени в София - в районите "Надежда" и "Кремиковци". Това беше съобщено по време на заседанието на комисията по околна среда на Столичния общински съвет, предаде БТА.

Двата района са единствените, които разполагат с терени, отговарящи на изискванията на Наредба 41 на земеделското министерство. Това е станало известно след проучване, направено в общо шест столични района - "Сердика", "Подуяне", "Кремиковци", "Младост", "Надежда" и "Искър". Двата центъра за настаняване на бездомни кучета ще са с капацитет от общо 850 животни - 500 в "Кремиковци" и 350 - в "Надежда".

В район "Младост" ще се изгражда кастрационен и ветеринарно-медицински център с капацитет от 70 клетки. Проектът там се остойностява и предстои сключването на договори за свързването на сградата с комуналните дружества. Инвестиционните проекти за двата приюта са в процес на подготовка, като се предвижда те да са със сглобяеми конструкции, които при нужда могат да се преместят.

Приютите ще са изцяло общински, за разлика от най-големия приют в момента - този край Горни Богров, за който общината плаща наем. Другият общински приют за бездомни кучета е край кв. "Сеславци"

Източник: http://sofia.dir.bg/news.php?id=9085909

Well yet everyone know that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In specific on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.