fbpx
Печат
Новини
София
Посещения: 6473
Броят на домашните животни, които се гледат в апартамент в София, да бъде ограничен до 2, обсъждат общинските съветници. Предстои да бъде внесено предложение за промяна в Наредбата за домашните животни.

Well along everyone know that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In distinct on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

"Получаваме сигнали, че в апартамент се гледат по 7-8 кучета, някои се развъждат за разплод и се продават, други пък са бездомни, прибрани от улицата от жалостиви граждани", обясни шефката на комисията по екология Нели Манова. Ако ограничението бъде прието, общината планира да проведе акции съвместно с полицията. Глобата за нарушителите е от 50 до 500 лв.

Предлага се също в границите на Столична община да се забрани отглеждането на селскостопански животни. "Имаме случаи в къща в "Красно село", където се гледат 50 кози", допълни Нели Манова. Възможно е да бъде записано и задължение собствениците на домашни животни да им слагат чипове при регистрацията. "Така ще знаем къде е дадено куче, ако се изгуби, а също ще имаме и данни за собственика, ако то бъде изхвърлено на улицата", обясни Нели Манова. Цената на един чип според нея е между 5 и 10 лв. и е поносима за собствениците. Общината търси пари по програми на ЕС за изграждане на изолатори и имплантиране на чипове на бездомните кучета.