fbpx
Печат
Новини
Последни новини
Посещения: 4038
Холандска фирма иска да строи приют за бездомни кучета в София, а след това поема ангажимент и да намери осиновители за четириногите както в страната на лалетата, така и в други европейски страни. Това обясни вчера министърът на земеделието проф. Иван Станков.

Well already everyone know of that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In distinct on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Министърът разговарял с фирмата, която вече строяла приют за улични животни в Стара Загора. Според информация в интернет холандци изграждат дом за четириноги и в Хасково, където общинският съвет е взел решение за това.

„Трябва да се предприеме всеобщо всенародно движение за изграждането на такива приюти", коментира земеделският министър. Той увери, че се работи по нова наредба за изграждане на места за настаняване на кучета и тя ще е готова в кратки срокове. Министърът бил информиран, че проблемът в София е сериозен, а приютите са пълни, затова усилено се готвела национална програма за намаляване на бездомните животни.

„И сега има организации, които оглеждат терени. Нямаме предложение от холандска фирма, но който инвеститор иска да строи, трябва да дойде в условията на нормално действаща наредба, за да може да се съобрази инвестицията", коментира столичната кметица фандъкова. И припомни, че проект на общината за приют за близо 1000 кучета е спрял, след като съдът отмени предишната наредба за изискванията към местата за настаняване на четириногите.