fbpx
Печат
Новини
Последни новини
Посещения: 5757

Филм показва съдбата на бездомните кучета в София през погледа на самите животни. "Кучешко сърце" е най-новият документален филм у нас, чиято премиера ще се състои от 18.30 ч. днес (23.10.2012) в столичното кино "Одеон", съобщиха от екипа.

Well already everyone know that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In special on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Представянето му в България се случва две седмици, след като бе показан за първи път в Лондон. Режисьори на филма са Диана Костова и журналистът Иво Тодоров. "Кучешко сърце" е сниман в София и в най-големия приют за бездомни кучета - в Долни Богров. Паралелно авторите проследяват историите на животни, озовали се в клетките там, и на техни събратя, осиновени от стопани.

 По време на снимките двамата режисьори научили, че сред бездомните четириноги, определяни често като "пръв приятел на човека", има жестоко малтретирани. Единственото спасение за тези кучета е или в приют, или в дома на състрадателни хора.

В "Кучешко сърце" е представена и гледната точка на стопаните, които разказват защо са осиновили бездомни кучета, какво им дава общуването с тях и как може човек да ги обикне. Авторите засягат и друга важна тема - тази за кастрацията като единствено решение на неконтролируемата популация, от една страна, и като превенция на опасни заболявания, особено при женските животни, от друга. Във филма участват и представители на приюта в Долни Богров и директорът на общинската фирма "Екоравновесие" в София Манол Нейков.

Трейлър на филма можете да видите тук.