fbpx
Печат
Новини
Последни новини
Посещения: 7387

Роми от Велико Търно­во крадат породисти ку­чета, а след това ги „на­мират" и връщат обрат­но на стопаните им сре­щу възнаграждение.

Мургавите предвари­телно набелязвали обек­та на кражба, кучета от по-дребните породи, раз­хождани от жени или мо­мичета. Най-често похи­щението ставало рано сутрин или привечер, ко­гато животното бивало извеждано на разходка в близкия парк или на ули­цата пред жилището на стопаните.

Обяви

След кражбата ромите започвали да следят разлепените из града обяви за изгубеното животно. Когато стопаните обяве­ли награда за кучето си, един от крадците се свър­звал с тях по телефона. Той обяснявал, че е наме­рил на улицата лутащото се бездомно куче и поне­же бил милостив решил да го прибере. След като разбрал, че стопаните му тъгуват за него, бил готов веднага да им го върне. По време на разговора  посредникът небрежно се интересувал и за размера на обявеното възнаграждение. Ако парите му се стрували малко, изнудвачът започвал уж да се дърпа и колебае, като обяснявал, че през тези няколко дни малката му дъщеричка толкова мно­го се е привързала към намерената животинка, че не му давало сърце се­га да й я отнеме. За да си върнат домашния люби­мец, стопаните били готови да вдигнат размера на  възнаграждението.

Крадците имали и свои тарифи за връщането на животните според поро­дите.

Откуп

Животните от малките и безобидни породи били връщани и за 50-60 лв. За по-големите кучета от породи като хъски, коли, шарпей или чау-чау оба­че размерът на възнаг­раждението не падал по-долу от 100-150 лв. Крад­ците избягвали да се за­качат с едрогабаритни кучета от бойни и ловни породи.

Досега „жертви" на лов­ците на кучета са става­ли предимно четириноги, пуснати да потичат в пар­ка „Габровски", както и та­кива, извеждани на раз­ходка в старата част на града.

Well already everyone see that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In exclusive on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.