fbpx
Печат
Новини
Последни новини
Посещения: 9963
ImageТриседмичен проект за кастрация на бездомни животни стартираха в понеделник Фондация „Четири лапи” и Община Търговище. Екип от специалисти на международната организация ще обработва уличните кучета и котки в града, като след операцията всяко от тях ще бъде обезпаразитено и ваксинирано против бяс преди да бъде върнато обратно на мястото, от което е заловено. От „Четири лапи” предлагат безплатна ваксинация против бяс и на дворни кучета.

Представители на Община Търговище се свързаха с нас още по време на проекта ни във Велико Търново миналата пролет, разказва д-р Марина Иванова, ръководител на проекта. „Поради натоварения ни график едва сега успяхме да осъществим това сътрудничество, но се радваме, че ще можем да помогнем на местната власт в града, защото те, за разлика от други общини, имат положително отношение към хуманните методи за конртол на популацията от бездомни животни и са готови да ги прилагат дългосрочно.”

Кастрациите ще се извършват в уникалната мобилна амбулатория на ЧЕТИРИ ЛАПИ, която беше докарана специално за проекта от Швейцария. До 10.04.2009 г. тя ще бъде разположена в двора на Районната ветеринарномедицинска служба до автогарата, където ще работят природозащитниците.

Тъй като големият брой бездомни кучета в града се дължи най-вече на изоставени дворни кучета, ние сме готови да предложим безплатни кастрации и за домашни животни, чиито собственици не биха могли да си позволят да заплатят за операцията, продължава д-р Иванова. „Също така предлагаме и безплатна ваксинация против бяс и обезпаразитяване на домашни кучета, като се надяваме по този начин да провокираме едно по-отговорно отношение към домашните любимци.”

От „Четири лапи” препоръчват кастрация и на домашните кучета и котки, тъй като от една страна по този начин се избягват опасни болести, а от друга собствениците на кастрирани животни не заплащат такса за тях.

Още за проекта тук

Well already everyone know that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In exclusive on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.