fbpx
Печат
Новини
По света
Посещения: 14976

Бездомните кучета могат да бъдат опасни за хората по време на зимните олимпийски игри в Сочи, заяви Алексей Сорокин. Той е човекът, който ръководи операцията по премахването им от улиците на града. "Нека да назоваваме нещата с истинските им имена. Тези кучета са биологичен отпадък", каза Сорокин пред ABC News.

Преди три дни стана ясно, че кметството на Сочи е наело фирма за избиването на уличните кучета. Това предизвика недоволството на природозащитници и активисти. Сорокин посочи няколко аргумента в подкрепа на тезата си, че бездомните кучета могат да бъдат опасни. Според него те биха могли да нападнат някого, да разпространят бяс или дори да изскочат на шанцата за ски скоковете точно когато състезател се приземява със 130 км/ч.

Думите на Сорокин съвпадат с момента, в който руският президент Владимир Путин заведе членовете на МОК и журналисти в развъдник за персийски леопарди. Целта му била да покаже, че игрите имат положително влияние за природата, пише Би Би Си. "Харесвам животните, изглежда, имам усет към тях. Взаимно се харесваме", каза Путин.

Източник: www.dnevnik.bg