fbpx
Печат
Новини
Насилие над животни
Посещения: 2394

На 8 месеца затвор осъдиха Ангелин А., който през 2019г. се гаври и изтезава малко куче. 33-годишният жител на Мъглиж по обвинителен акт на Районна прокуратура – Стара Загора – Териториално отделение – Казанлък е осъден, за това, че на неустановена дата през 2019 г., в гр.Мъглиж, в двора на селскостопанска кооперация, е проявил жестокост към куче, което подхвърлял в купчини със слънчоглед и пшеница, заравял го в тях, сипвал му в устата от слънчогледа, след което качил в социалните мрежи видеоклип и направил неограничен брой  потребители свидетели на извършеното деяние  – престъпление по чл.325, ал.1 от Наказателния кодекс.

Районен съд – Казанлък е наложил на Ангелин наказание от 8 месеца „лишаване от свобода“ при първоначален „строг“ режим и „Обществено порицание“. Това не е първото и единствено обвинение срещу Ангелин. Той е осъждан за различни по вид умишлени престъпления, сред които кражби и нелегално преминаване през границата на страната. Досъдебното производство спрямо него бе образувано след като прокуратурата се самосезира по публикувания в социалните мрежи видеоклип.

Припомняме, че на 04 ноември 2019 г. граждани заляха социални мрежи с възмущение и огорчение от видеото, в което се видя как мъжът удря и се гаври с малко кученце. Клипът много бързо бе свален от социалните мрежи, поради кадри свързани с насилие.

Присъдата на Районен съд – Казанлък подлежи на обжалване и протестиране пред Окръжен съд – Стара Загора.

Източник: www.kazanlak.com